Поділитись:

Візи по-новому: деталі системи в Луцьку

Вівторок, 24 січня 2017, 17:00
Візи по-новому: деталі системи в Луцьку

Зміни, які запроваджені у візовому центрі Луцька з 20 січня, повинні покращити надання послуг. Система вже була протестована в Київській області. У підсумку люди були задоволені новими правилами.

Про це в ефірі телеканалу "Нова Волинь" розповів керівник відділу особового руху Генерального консульства РП в Луцьку Пьотр Матусяк.

З його слів, головна відмінність нової системи від попередньої в тому, що нині самі працівники кол-центру будуть зв'язуватися із клієнтом. Тобто після здійснення оплати в банку, людина не буде витрачати часу, щоб чекати на з'єднання з оператором. А працівник кол-центру упродовж декількох днів зателефонує і запропонує дату подачі документів на візу. Важливим є й те, що працівник візового центру не визначає дату подачі документів, система функціонує таким чином, що комп'ютер сам визначає дату зустрічі. Якщо дата не підходить, тоді працівник кол-центру сконтактує знову через декілька днів і знову запропонує нову дату.

Детальніше про нові правила видачі віз у Луцьку.

Як отримати візу?

Перший крок – це оплата в банку. На той момент кожен повинен знати, яку візу він буде просити. Важливо, аби кожен клієнт зазначив дійсний номер телефону. Після здійснення оплати і призначення зустрічі кожен має мати комплект документів, адже система діє швидше, ніж попередня. Тому дату визначать вже за кілька днів, не треба буде чекати декілька тижнів. Залежно від типу візи варто представити додаткові документи. До прикладу, для шенгенської візи потрібні документи, які підтверджують банківського рахунку і наявність фінансів.

Основний перелік документів наразі не змінився.

Коли можуть відмовити у видачі візи?

Причини у видачі візи можуть бути різними, до прикладу, неправильні чи сфальсифіковані документи. Є й інші причини відмови, коли повністю аналізують пакет документів: візову історію, термін перебування на території ЄС, також до уваги беруть інші відмови, видані польськими консульствами і консульствами інших країн.

До того ж потрібно мати оригінали запрошення та документів під час виїзду за кордон. Адже прикордонник має право вимагати пред'явлення таких документів. Причиною анулювання візи може також стати недетальне пояснення причини виїзду.

***

У 2016 році луцький візовий центр видав 300 тисяч віз. З року в рік спостерігають збільшення. Наприклад, у 2010 році візовий центр видав 91 тисячу віз, 2011 – 115 тисяч, з 2012 – фіксують поступове збільшення кількості віз на 20-25%

Наразі українець може мати як робочу візу, так і візу іншої категорії. Тобто дві візи можуть фігурувати в одному паспорті.

Надрукувати
мітки:
коментарів