Поділитись:

Міноборони гальмує добудову житла для військових у Володимирі-Волинському?

Четвер, 02 лютого 2017, 21:00

У Володимирі-Волинському 44-квартирний будинок для військових, який повинні були збудувати до кінця 2016 року, залишається недобудованим. Влітку минулого року голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначав, що об'єкт можуть здати в експлуатацію уже в першому кварталі 2017 року.

Уже восени 2016-го уряд навіть виділив на завершення будівництва 8 мільйонів гривень, та жодних будівельних робіт там не проводилося.

Чому так сталося, хто не виконав доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та чи виконає Міністерство оборони України обіцянку щодо добудови житла ділове видання Волині "Конкурент" поцікавилося в міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка.

Зі слів Петра Саганюка, будівництвом 44-квартирного будинку займається ДП "Західвійськбуд", яке повинно було оголосити тендер та освоїти кошти.

"15 травня минулого року Постановою Кабінету Міністрів України було виділено трохи більше 8 мільйонів на добудову 44-квартирного будинку, який розміщений на території міста біля військової частини для отримання житла офіцерами, учасниками АТО. Але через нерозторопність ГоловКЕУ (Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС України – К.) ці кошти не були освоєні, бо не було відкрито фінансування та ряд моментів… Було доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана освоїти ці коши та до 1 січня 2017 року доповісти, але це доручення не було виконане. Можете уявити, якщо не було виконане доручення прем'єр-міністра, то що може зробити місцева влада чи народні депутати, які зверталися у всі інстанції?" – підкреслив він.

Міський голова Володимира-Волинського наголосив, що причина того, що довгобуд досі залишається не зданим в експлуатацію, полягає в ГоловКЕУ, яке не освоїло виділених урядом коштів.

"Будинок будують військові. Займається цим "Західвійськбуд" – підприємство, яке повинно було оголосити тендер та освоїти ці кошти. Ніби ця організація оголосила на сьогодні тендер і ніби його виграла якась будівельна військова фірма з Вінниці. Можна було б поцікавитися в ГоловКЕУ, скільки вони не освоїли коштів у минулому році... За моїми даними, десь біля півмільйона коштів не освоїло станом на 1 січня", – сказав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів