Поділитись:

У Мінкульті досліджуватимуть порнографію

Середа, 25 січня 2017, 21:25

У Міністерстві культури пояснили мотиви створення експертної ради щодо питань захисту суспільної моралі.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства культури України.

Як повідомили у Мінкультури, законом "Про захист суспільної моралі" на відомство покладено функцію громадського контролю за його виконанням.

Оскільки творчим спілкам непритаманна контрольна функція, Мінкультури виступило з ініціативою звернутися за роз'ясненнями, як саме реалізувати Закон у згаданій частині, до профільних комітетів ВРУ, а саме – Комітету з питань культури і духовності, а також Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Цей же Закон покладає на Мінкультури затвердження "критеріїв віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер".

Оскільки Мінкультури не може виконувати експертну функцію в цьому питанні, було прийнято рішення створити експертний консультативно-дорадчий орган Мінкультури – експертну раду з питань захисту суспільної моралі.

"Всіляко підкреслюємо, що основною метою такої ради є виключно напрацювання критеріїв, які згодом – після широкого громадського і професійного обговорення та врахування позицій усіх залучених до процесу фахівців та спеціалістів – будуть затверджені Мінкультури", – зазначається у повідомленні.

Після напрацювання таких критеріїв радаприпинить своє існування, бо її завдання буде вичерпане.

Надрукувати
мітки:
коментарів