Поділитись:

Жителі села на Волині потерпають через викиди від виробництва деревного вугілля

Четвер, 26 січня 2017, 15:39

Мешканці села на Волині занепокоєні через шкідливі викиди, якими супроводжується виробництво деревного вугілля.

Про це йшлося 26 січня під час засідання комісії обласної ради з питань екології і раціонального використання природних ресурсів, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Поблизу села Вілиця Шацького району знаходиться підприємство, яке виготовляє деревне вугілля. Жителі села занепокоєні через шкідливі викиди, якими супроводжується процес виробництва.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що свого часу управління екології дало погодження на викиди підприємства, втім, вугілля виготовляють із порушенням технології.

Як зауважив депутат Юрій Ройко, згідно з чинними нормами, відстань підприємства до найближчого житлового будинку повинна бути не менше п'ятисот метрів, натомість у Вілиці вона становить приблизно 350 метрів.

"Їм пропонували іншу площу, але підприємець не захотів. Він вирішив, що йому легше вступити в конфлікт з громадою, ніж піти на поступки", – розповів Ройко.

Тож депутати за пропозицією голови ОДА вирішили звернутися до Шацької селищної ради, аби там ініціювали зустріч підприємця та громади, щоб знайти компроміс.

Надрукувати
мітки:
коментарів