Поділитись:

У волинських аптеках закінчилися сильнодіючі ліки від грипу

Субота, 23 січня 2016, 16:40
У волинських аптеках закінчилися сильнодіючі ліки від грипу

Противірусні ліки "Таміфлю" зникли з полиць аптек та медзакладів Волині.

Медики кажуть, якщо лікувати грип типу А у перші два дні, то він відступає. Тому краяни, при потребі, готові віддати за нього по 1600 гривень.Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства вчора, 22-го січня, - повідомляють "Волинські новини".

"Зараз Рівненчани на межі епідемії, поширюється вірус Н1N1, який колись наробив лиха – загинуло багато людей. Неприємна ситуація складається і в нас на Волині. Нещодавно я отримав інформацію, що в аптеках та медзакладах відсутні противірусні препарати "Таміфлю", а це дуже дієвий засіб для лікування грипу. У нас були випадки, коли пацієнти гинули через несвоєчасно надану допомогу, не можна цього знову допустити", -сказав депутат Волиньради Сергій Сівак.

Депутат облради, медик Михайло Бегаль каже, що ситуація особливо гостра в районах.

"У районах таких ліків ніде не знайти. Одна упаковка коштує близько 800 гривень. Тому люди шукають, де можуть, і як можуть, та готові платити за неї подвійну ціну – 1600 гривень, і все, аби вилікувати недугу", – розповідає чоловік.

Зі слів начальника обласного управління охорони здоров'я Ігора Ващенюка, обласні стаціонари отримали частину ліків, якою ж ситуація буде далі – невідомо. Також медик застеріг, що ліки "Таміфлю" – це сильнодіючий препарат, тому не кожному пацієнтові його можна призначати.

"Для стаціонарів частину ліків ми отримали, інші потреби має забезпечити Міністерство. Втім, коли це буде і чи в повній мірі – невідомо. Ми звернулися з відповідним листом у Київ, тому точну інформацію дамо наступного тижня. Наголошу, що ліки дуже сильні, тому не всім їх можна вживати, аби ще гірше не нашкодити здоров'ю, і лікарі далеко не всім їх призначають", – пояснив головний медик області.

Нагадаємо, що раніше на Волині від грипу померла людина.

Надрукувати
мітки:
коментарів