Поділитись:

"Укрзалізниця" оголосила конкурс на кращий дизайн пасажирського вагона

П'ятниця, 27 січня 2017, 20:34

Враховуючи велику кількість звернень громадян щодо створення більш комфортних та зручних умов для подорожей поїздами та дбаючи про нову якість сервісу на залізниці, ПАТ "Укрзалізниця" з 25 січня оголошує відкритий конкурс на кращий дизайн-проект інтер'єру пасажирського вагона.

Зі слів голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна, такий конкурс підприємство оголошує вперше, – повідомляє прес-служба.

"Наші поїзди, як денні, так і нічні, мають бути зручними і максимально комфортними, щоб пасажири із задоволенням ними подорожували. Саме тому звертаємося до дизайнерів, які можуть запропонувати своє бачення сучасного інтер'єру пасажирських вагонів, із використанням інноваційних технологій та матеріалів нового покоління", – зазначив Войцех Балчун.

Охочі взяти участь у конкурсі можуть надсилати свої проекти впродовж двох місяців: до 27 березня. Роботи дизайнерів розглядатиме конкурсна комісія ПАТ "Укрзалізниця", яка відбере кілька найкращих варіантів дизайну інтер'єру пасажирського вагона. Після завершення конкурсу, впродовж наступних двох тижнів, з 27 березня до 10 квітня, "Укрзалізниця" планує провести обговорення відібраних проектів серед пасажирів шляхом анкетування в поїздах та затвердити найбільш вдалий дизайн-проект на засіданні правління компанії. Таким чином, спільно з громадянами буде обрано найкращий проект дизайну інтер'єра вагона, який вже потім реалізовуватимуть виробники пасажирських вагонів на замовлення Укрзалізниці.

В Укрзалізниці сформовані технічні вимоги, яких необхідно дотримуватися дизайнерам під час роботи над проектами, серед яких безумовне дотримання безпеки перебування пасажирів у салонах вагонів. Також дизайн інтер'єру має відповідати сучасним вимогам щодо ергономіки та передбачати, зокрема, безпечні спальні полиці й відділення для багажу. Для обладнання пасажирських купе повинна використовуватись сучасна фурнітура та матеріали матеріалів нового покоління. У пасажирських кріслах мають бути застосовані інноваційні конструктивні рішення, які покращують їх ергономіку і функціональність.

В Укрзалізниці також очікують, що дизайнери запропонують покращені умови надання кейтерингових послуг та сучасну візуалізацію зовнішньої інформації для пасажирів, сучасні системи електрообладнання, опалення та кондиціонування повітря тощо.

Детальніше з вимогами до конкурсу на кращий дизайн-проект інтер'єру пасажирського вагона можна ознайомитися за посиланням.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 лютого 2024
17 грудня 2023
27 листопада 2023
05 жовтня 2023
19 вересня 2023
25 липня 2023
07:11
19 липня 2023
30 червня 2023
30 травня 2023