Поділитись:

Антимонопольники пояснили підвищення цін на проїзд в транспорті

П'ятниця, 27 січня 2017, 16:38

Антимонопольний комітет України надав роз'яснення щодо підвищення тарифів на перевезення пасажирів.

Як пояснили в АМКУ, відповідно дод законодавства, виконавчі органи сільських, селищних, міських рад мають повноваження встановювати в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на транспортні послуги, – повідомляє прес-служба відомства.

Обласні та районні державні адміністрації та органи місцевого самоврядування проводять конкурси і укладають договори з переможцями, здійснюють контроль за виконанням умов цих договорів. Таким чином органи влади та органи місцевого самоврядування, які є організаторами пасажирських перевезень на відповідній території, повністю відповідають за організацію належного перевезення пасажирів, визначення на конкурсних умовах перевізників, укладення договорів з такими перевізниками та контролю за дотриманням вказаними перевізниками відповідних умов перевезень і державних соціальних стандартів.

Ціна проїзду – у площині контролю договірних взаємовідносин між автомобільними перевізниками, відповідними обласними, районними державними дміністраціями та органами місцевого самоврядування. Отож питання ціноутворення тарифі належить до компетенції відповідних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Наразі в Україні фіксувають випадки, коли ОДА відмовляються вести тарифну політику. Органи Антимонопольного комітету України досліджують питання щодо таих ситуацій.

Надрукувати
мітки:
коментарів