Поділитись:

У Луцьку виділили кошти на ремонт відділення дитячої онкогематології (фото)

П'ятниця, 31 березня 2023, 17:41
У Луцьку виділили кошти на ремонт відділення дитячої онкогематології (фото)

На ремонт відділення дитячої онкогематології Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства у Луцьку виділили 12 мільйонів гривень.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцької міської ради у п'ятницю, 31 березня.

Депутати затвердили зміни до бюджету Луцької територіальної громади на 2023 рік. Вони вирішили виділити додаткові 12 мільйонів гривень на ремонт онкологічного відділення в одному з медичних об'єднань. Як зазначив міський голова, 40% пацієнтів – діти саме луцької громади. 

«У нас, як і у багатьох інших містах, є дитяча міська поліклініка, але не має дитячої міської лікарні. У зв'язку з функціонуванням перинатального центру це онкогематологічне відділення стало прохідним, а лікування дітей потребує стерильності. Адже в дітей після проведення хімієтерапії імунітет ослаблений, і будь-яке захворювання, навіть найлегше, переноситься дуже важко та впливає на процес одужання», – зазначив голова міста.

Ігор ПоліщукІгор Поліщук
 

Очільник фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер підтримав таке рішення міського голови та заявив, що фракція обов'язково за нього голосуватиме. Він також підкреслив, що для закладу потрібно буде виділити більшу суму.

«Наша фракція повністю підтримує ці починання, і ми будемо за них голосувати. В контексті цього питання там, можливо, буде потрібно виділити більшу суму, адже є багато обладнання, яке потрібно докупити», – каже депутат.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

До того ж, він попросив у міського голови повідомляти депутатський корпус про такі рішення завчасно. Адже у соцмережах міського голови така інформація з'явилась ще два дні тому, а депутатам про це повідомили тільки під час сесії міськради.

Нагадаємо: у Ковелі реорганізують «Ковельську поліклініку Волинської обласної ради», що знаходиться на вулиці Богдана Хмельницького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024