Поділитись:

Кого не торкнуться зміни термінів дії водійських прав

Неділя, 29 січня 2017, 15:19
Кого не торкнуться зміни термінів дії водійських прав

МВС пояснило плановані нововведення щодо водійських прав.

Нововведення МВС щодо терміновості водійських посвідчень не торкнуться водіїв, які на момент набрання чинності нових правил будуть мати посвідчення з терміном дії на 30, 50 років і безстрокові, – повідомляють на сайті МВС.

"В рамках імплементації європейських угод в Україні планується внесення змін до процедури отримання та користування посвідченням водія. Йдеться насамперед про видачу єдиного типового посвідчення водія, що відповідає європейським вимогам, з встановленим мікрочіпом, який підвищує рівень захисту документа від підробок", – йдеться в повідомленні.

У другій половині 2017 планується представлення на розгляд до профільного комітету Верховної Ради законопроекту, згідно з яким в посвідченнях водія з'являться додаткові категорії. Зараз вони формуються.

Термін дії нового посвідчення складе від 5 до 15 років в залежності від категорій. Таким чином, водії категорії В зможуть користуватися своїм посвідченням 15 років, а категорії С і D – 5 років. Після завершення терміну дії документа водій повинен пройти медичний огляд для перевірки психофізичного відповідності. Опрацьовується також питання про підтвердження практичних і теоретичних навичок водіїв, правда, це буде стосуватися виключно профільних категорій.

"По-перше, ми працюємо над системою змін в площині отримання водійського посвідчення – це розробка нових екзаменаційних білетів, встановлення фото і відео-фіксації під час здачі іспитів. Важливим стане саме підтвердження психофізичного стану людини, який впливає на здатність безпечно користуватися машиною. Крім того, для підвищення рівня захисту від підробок в нових посвідченнях водія планується установка мікрочіпа ", – коментує керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Очільник Головного сервісного центру МВС додає, що закон зворотної дії немає, а отже водії, які на момент вступу в дію нових правил матимуть посвідчення водія із терміном дії на 30, 50 років та безстрокові, зможуть користуватися посвідченням відповідно до вказаного у них терміну.

Надрукувати
мітки:
коментарів