Поділитись:

Не війна, – іноземці назвали головну перешкоду для інвестицій в Україну

Неділя, 29 січня 2017, 17:06

Учасники Всесвітнього економічного форуму в Давосі, обговорюючи ситуацію в Україні, головною перешкодою для інвестицій в країну назвали не війну, а корупцію.

Про це повідомляє Новое Время з посиланням на телепрограму Перша Шпальта ПШ.

"Найголовніше – це боротьба з корупцією, насправді. Ми вже інвестуємо в Україну. Але все ж бачимо кожен день, що корупція є. Якщо ти сидиш в Лондоні або в Нью-Йорку, ти просто чуєш про це і тоді ти не готовий вкладвтм більше грошей. Війна не зачіпає 80 % території України, а корупція стосується всієї країни", – заявив партнер Argentem Creek Партнерс Джон Паттон.

"Якщо в Україні поговорити з бізнесом, то ризиком номер один залишається корупція. Якщо влада хоче отримати інвестиції, то питання корупції навіть не повинно виринати в розмовах з інвесторами ", – впевнений президент Американської торгової палати Енді Гундер.

Джованні Сальветті, голова Rothschild Group в Україні та СНД, зазначає, що якщо 10 років тому ВВП України склав 180 млрд доларів, то зараз він 80 млрд доларів. "Країна сильно скотилася вниз. Вам потрібна термінова стабілізація і швидке оновлення. Україна може наростити свій ВВП на 50 млрд доларів, якщо подолає корупцію, проведе реформи за західним зразком, скопіювавши законодавство європейських країн. Забудьте про решту світу на якийсь час! Приведіть у порядок свою країну, займіться потрібними, як повітря, змінами ", – сказав Сальветті.

"В Україну всі бояться інвестувати. Уряд має придумати той пакет законів, який спрямований на захист інвестора. Інвестора треба любити, пестити, плекати. Йому повинно бути цікаво інвестувати в Україну. Це така засаднича річ, на яку треба робити фокус ", – додає генеральний директор "Смарт-Холдинг" Олексій Пертін.

Надрукувати
мітки:
коментарів