Поділитись:

Суд може спростити доступ українців до вживаних іномарок

Неділя, 29 січня 2017, 21:10
Суд може спростити доступ українців до вживаних іномарок

Львівський апеляційний суд 30 січня прийме остаточне рішення у справі про купівлю вживаних іномарок на митних складах на території України.

Суд розгляне апеляцію Державної фіскальної служби, яка виступає проти процедури покупки іномарок на митних складах в Україні, – пише УНІАН.

Раніше Волинський обласний адмінсуд прийняв рішення на користь Людмили Ульчак, яка придбала автомобіль у польської компанії на митному складі у Волинській області. Працівники митного поста "Луцьк" відмовили їй в оформленні авто.

В Україні зараз діє Закон № 1389 про пільговий акциз, який дозволяє кожному громадянину щорічно ввозити один європейський автомобіль за зниженими податковими ставками. Але на митниці автолюбителям часто ставлять "палиці в колеса".

"Дію закону штучно обмежують митники під тиском лобі вітчизняних автовиробників "Ланосів" і "Богданів". Як правило, штучно завищується оцінка машини, щоб збільшити суму ПДВ, створюють перешкоди з оформленням", – каже співзасновник громадської організації "Дорожній контроль" Єгор Воробйов.

Крім цього, водіїв змушують в обов'язковому порядку особисто їхати за автомобілем в країну ЄС, а це значно збільшує витрати на покупку і забирає чимало часу.

Купівля автомобіля з Європи на спеціальних митних майданчиках – інший легальний і простіший спосіб купити авто. На такій виставці можна вибрати автомобіль і оформити його, заплативши всі належні податки. Але ДФС виступає проти цієї процедури.

Попит на старі автомобілі з Європи в Україні збільшується з кожним днем. У законодавців і у громадських активістів є різні підходи до спрощення покупки євроавто. Зі слів народного депутата Ніни Южаніної тільки у Верховній Раді на розгляді зараз знаходиться 22 законопроекти про правила ввезення іномарок.

Надрукувати
мітки:
коментарів