Поділитись:

На Волині думають над створенням Центру територіальної оборони

Неділя, 24 січня 2016, 13:20
На Волині думають над створенням Центру територіальної оборони

У рамках програми матеріально-технічного забезпечення військових частин на Волині планується створення Центру територіальної оборони.

Варто зауважити, що програма матеріально-технічного забезпечення не має аналогів в Україні. Головне завдання документу – зміцнення обороноздатності регіону, підтримки військовослужбовців.Про це повідомляє "Волинське агенство розслідувань"

Як зауважив обласний військовий комісар Роман Кулик, уже є ряд звернень від представників інших областей Західного регіону. Останні воліють отримати рекомендації та методичну допомогу щодо формування такої ж програми.

"В інших регіонах фінансова допомога військовим із обласного бюджету носить виключно "точковий" характер, тобто виділяється під окремі заходи, не оформленні в єдиний документ", – зауважив Роман Кулик.

Кулик розповів, що у програмі передбаченні кошти на створення в області Центру територіальної оборони: "Основним завданням, покладеним у роботу центру, є підготовка військовослужбовців, зокрема тих, що будуть перебувати у складі батальйонів територіальної оборони. Створення такого центру дозволить залучити до роботи ветеранів антитерористичної операції, офіцерів, які повернулися із зони бойових дій та не можуть себе реалізувати на мирній території".

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик позитивно підтримав ідею створення такого центру.

"Історія нас уже навчила. Більше ми не можемо і не будемо повторювати помилки минулого, адже якщо не будемо готувати військові кадри на місцях, то понесемо втрати безпосередньо в ході військових дій. Центр дозволить нам, якщо це буде потрібно, відправляти у зону бойових дій підготовлених військовослужбовців", – заявив голова.

Надрукувати
мітки:
коментарів