Поділитись:

Депозити Луцькради зберігатимуться в "ПриватБанку"

Понеділок, 30 січня 2017, 16:33

Депутати Луцької міської ради вирішили розміщувати бюджетні кошти на депозитних рахунках "ПриватБанку".

За відповідне рішення під час засідання "бюджетної" комісії проголосували більшість депутатів. Про це Конкуренту розповів депутат Луцької міської ради Сергій Була.

Зі слів Сергія Були, до "ПриватБанку" є багато зауважень.

"Банк, до якого застосовувались санкції, не може брати участь у конкурсі. Хоча представники установи надали лист, що на сьогодні їх уже немає, але, за правилами, санкцій не повинно бути упродовж останнього року. "ПриватБанк" надав найвищу процентну ставку, тому що їм потрібно залучити максимум депозитів, оскільки в них не висачає ліквідності, – зазначив Сергій Була. – Але по "ПриватБанку" від 27 січня є позов кредиторів, і є великий ризик, що рахунки будуть заблоковані. Тому у нас була пропозиція не все віддавати "ПриватБанку", а віддати державному "Укргазбанку" або хоча б поділити між двома банками, щоб перестрахуватися".

Як розповів депутат, було три представники від депутатських фракцій: від "Радикальної партії", "Народного контролю" і "Самопомочі". Комісія складається з 7 чоловік. Голоси розподілились 3 проти 4-ох.

"Не зрозуміло, з яких причин "Самопоміч" вирішила не підтримувати ідею розподілити гроші між банками і проголосувала проти. Хоча нам вдалося навіть одного працівника Луцької міської ради переконати в тому, що це неправильно. Тарас Шляхтич, Лілія Єлова і її два заступники проголосували за таке рішення. Тож тепер усі депозити будуть лежати в "ПриватБанку", – підсумував Сергій Була.

Зі слів депутата, здивувало те, що саме "Самопоміч" не проголосувала за розподіл коштів між банками.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 лютого 2024
17 червня 2023
18 березня 2023
03 жовтня 2022
26 липня 2022
14 липня 2022
07 липня 2022
28 червня 2022
17 червня 2022
01 червня 2022