Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 квітня

Субота, 08 квітня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 8 квітня.

Про те, що у Луцьку вже декілька років протікає дах багатоповерхівки

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 квітня 

У Луцьку в багатоповерхівці на вулиці Станіславсього вже кілька років протікає дах.

Волога псує стіни та меблі. Затікає навіть в електрощит. Минулоріч так замкнуло, що вогонь пропалив метал. Тоді без світла залишився десяток квартир. Мешканці викликали електриків, але вони вирішили проблему частково.

ОСББ у будинку сформувати не вдалося, відтак гроші за обслуговання житла мешканці платять ЖЕКу, але їхньою роботою не задоволені. 

Про те, що на Волині вірян «МП» закликають переходити в ПЦУ з настоятелями

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 квітня 

У Луцьку хочуть забрати землю в Української православної церкви, названої в народі «московським патріархатом». Таку заяву зробив депутат Луцької міськради Михайло Наход. Тож депутати ініціювали скликання позачергової сесії міської ради, проте поки що дата її проведення невідома. Натомість Волинська обласна та Луцька районна ради вже визначилися, коли збиратимуться з цього питання.

Зі слів Андрія Лучика, фактично це буде політичне рішення, яке може бути оскаржене в судах. 

Проте він наголошує, що такий стан подій не означає, що всі священники УПЦ «МП» є агентами кремля. Більшість із них – це порядні люди, які бояться порушити присягу, яку давали при вступі на службу Божу. І не всі прихожани «МП» є зазомбованими аватарами. І чим далі, тим більше вірян покидають «московські» храми і переходять в церкви ПЦУ.

Про те, чому керівниця ЛНТУ заробляє менше за ректора Лесиного вишу

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 квітня 

Зарплати ректорів та проректорів волинських вишів регулюються законодавчими нормами. При цьому передбачені надбавки за наукові ступені, вчені звання, науково-педагогічний стаж, які також підкріплені законодавчо, тож зарплати керівників різних ЛНТУ та ВНУ імені Лесі Українки різняться. 

Ірина Вахович наголосила, що заробітна плата у виші регулюється абсолютно всіма нормативними актами, які однакові для всіх. Велика різниця в загальній сумі між зарплатами ВНУ й ЛНТУ зумовлена й тим, що у «політесі» – всього два проректори, а в Лесиному виші – чотири. 

Якщо говорити про ректорів, пояснює Ірина Вахович, то їх найняло Міністерство освіти і науки. Ректора спочатку обирає колектив, але далі контракт укладають з міністерством. Відповідно, якщо в контракті прописано про доплату за ті чи ті наукові ступені та стаж, доплати за ту чи ту роботу, то бухгалтери у кожному університеті і нараховують зарплату відповідно до цього.

Про те, що у Нововолинську чоловік вдарив виделкою у груди знайомого 

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 квітня 

У Нововолинську 19 серпня 2021 року, близько 18:00, перебуваючи у кафе «Оболонь», під час раптово конфлікту, що виник на ґрунті особистих неприязних відносин, чоловік завдав удару кухонною виделкою в груди знайомому, спричинивши йому тілесні ушкодження у виді чотирьох непроникаючих колотих ран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів