Поділитись:

Антимонопольники знайшли порушення в роботі "Волиньобленерго"

Вівторок, 31 січня 2017, 10:57
Антимонопольники знайшли порушення в роботі

Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевірило ПАТ "Волиньобленерго" щодо встановлення багатотарифних лічильників для населення.

Про це повідомляє прес-служба теруправління АМКУ.

Відповідно до законодавства, під час купівлі засобу обліку побутовий споживач повинен керуватися рекомендаціями електророзподільного підприємства щодо технічних характеристик такого засобу обліку, оприлюдненими на його веб-сайті.

Враховуючи інформацію на веб-сайті підприємства про можливість отримати рекомендації перед придбанням електролічильника, заявники звернулись з письмовими заявами про надання переліку виробників та моделей багатотарифних електролічильників, однак інформацію їм не надали.

Така бездіяльність ПАТ "Волиньобленерго" містила ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку роздрібної реалізації приладів обліку електричної енергії для побутових споживачів шляхом створення перешкод для доступу на ринок продавців, інших суб'єктів господарювання, – зазначили в АМКУ Волині.

Підприємство відреагувало на зауваження антимонопольників і змінило власні рекомендації щодо технічних характеристик засобів обліку для побутових споживачів, скоротило перелік таких вимог.

Також на офіційному веб-сайті підприєства у розділі "Встановлення зонних (багатотарифних) лічильників для розрахунку за тарифами диференційованими за період часу" зазначено така інформація:

"Звертаємо увагу, що для прискорення облаштування обліку бажаною є сумісність придбаного Вами лічильника з наявним у ПАТ "Волиньобленерго" спеціалізованим програмним забезпеченням. Станом на 01.12.2016 р. у ПАТ "Волиньобленерг" експлуатується програмне забезпечення таких виробників: ТОВ "НІК-Електроніка", ЗАТ "ELGAMA-elektronika", Itron, EMH, ТОВ "Телекомунікаційні технології", ТОВ "Телекарт".

Надрукувати
мітки:
коментарів