Поділитись:

Сайти та соцмережі підприємців мають бути українською, – омбудсмен

Середа, 12 квітня 2023, 05:23
Сайти та соцмережі підприємців мають бути українською, – омбудсмен

Підприємці, які надають послуги через інтернет повинні вести соціальні мережі українською мовою. 

Йдеться про онлайн-магазини, інтернет-каталоги тощо, нагадує Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, – пише УП.Життя.

У 2023 році Служба уповноваженого провела 14 перевірок щодо застосування державної мови у сфері обслуговування споживачів.

В результаті було виявлено 7 порушень. 

«Внаслідок заходів реагування Уповноваженого понад 500 інтернет-представництв суб‘єктів господарювання приведено у відповідність до норм», – йдеться в повідомленні.  

Підприємці, які надають послуги, використовуючи інтернет-сервіси, як-от Youtube, Telegram, Viber, Instagram, мають вести вебсайти і сторінки українською мовою, наголошує Кремінь.

«Версії інтернет-представництв державною мовою повинні мати не менше за обсягом та змістом інформації, ніж іншомовні версії, та завантажуватись за замовчуванням для користувачів в Україні», – зазначає омбудсмен. 

Інтерфейс державною мовою повинні мати й мобільні застосунки. Утім, інформація може дублюватися й іншими мовами. 

Кремінь нагадав, що положення щодо використання української мови в інтернеті регулюється статтею 7 Закону України «Про електронну комерцію».

Відповідно до закону, продавець товарів, робіт чи послуг в електронній комерції зобов’язаний забезпечити доступ до інформації про:

  • повне найменування юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи-підприємця; 
  • місцезнаходження юридичної особи або місце реєстрації та місце фактичного проживання фізичної особи-підприємця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів