Поділитись:

Ексчиновника з Підгайців Георгія Штефанесу засудили за розтрату державних коштів (відео)

Середа, 19 квітня 2023, 19:34
Ексчиновника з Підгайців Георгія Штефанесу засудили за розтрату державних коштів (відео)

Луцький міськрайонний суд засудив до 5,5 років позбавлення волі експосадовця Підгайцівської сільської ради Георгія Штефанесу за напад на журналістку та привласненні бюджетних коштів.

Про це пише ВСН.

Експосадовця Підгайцівської сільської ради Георгія Штефанесу суд визнав винним у привласненні бюджетних коштів та нападі на журналістку, призначивши покарання – позбавлення волі терміном 5 з половиною років. Також Штефанесу зобов’язали повернути Підгайцівській сільській раді понад пів мільйона гривень збитків

Про це стало відомо під час оголошення вироку, який суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш зачитав у середу, 19 квітня.

Георгія Штефанесу судили одразу за двома епізодами. Йдеться про привласнення, розтрату майна і заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах та організувавши злочинну групу (ч. 3 і 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ККУ); а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 ККУ). Судовий розгляд тривав півтора року.

Експосадовець своєї вини не визнав і відмовився давати показання.

Заслухавши усіх свідків та дослідивши докази, суд вирішив, що вина Георгія Штефанеси за здійснення вказаних злочинів підтверджується повністю. Також суд не побачив обставин, які могли б пом‘якшити вирок, адже обвинувачений не робив спроб відшкодувати збитки, відсутність каяття тощо.

Нагадаємо, у січні 2021 року в приймальні голови Підгайцівської сільської ради Георгій Штефанеса накинувся на журналістку Людмилу Яворську. На той час він працював проєктним менеджером сільради, зокрема, керував ремонтами доріг в громаді.

Як з‘ясували журналісти після цього інциденту, Штефанеса організував схему: пропонував майстрам з ремонту, а також своїм друзям і родичам оформлятися підприємцями і за 10% прибутку через них проводити ремонти доріг за суттєво завищеними цінами.

Серед «підприємців», які ремонтували дороги в Підгайцівській громаді у тому числі - родичі Штефанеси: сини, донька,  дружина, невістка. Всього - шість підприємців із прізвищем Штефанеса, які загалом виграли 210 тендерів із ремонту доріг на понад 61 млн грн.

У суді розглядали два із подібних епізодів «ремонтів», як нібито робила дружина обвинуваченого Лариса Штефанеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
07 березня 2024
28 лютого 2024