Поділитись:

«Обрізали не 30% гілок, а всі 60%»: лучани обурені кронуванням дерев у місті (відео)

Понеділок, 24 квітня 2023, 22:14
«Обрізали не 30% гілок, а всі 60%»: лучани обурені кронуванням дерев у місті (відео)

На вулицях Луцька комунальники кронують дерева. З цього приводу виник гучний скандал, адже за словами лучан, дерева не кронували, а знищили.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Кронування дерев здійснили на вулиці Устилузькій у Луцьку. У фейсбук місцеві обурилися таким обрізанням дерев.

«Обрізання не 30% гілок, як це дозволялося правилами, а всіх 60% й більше! Таке враження, що особливо не роздивляючись, що там під бензопилу потрапляє, – і бігом їх у дробильну машину, а більші гілки – на дрова вивезти. І швидше, бо кінець тижня, треба рознарядку виконати. Нехай стоять ті понівечені дерева – люди полякаються трохи й забудуть», – йдеться у дописі на фейсбук, опублікованому лучанкою.

Роботу по кронуванню проводить Департамент житлово-комунального господарства. У департаменті повідомили, що кронування проводила компанія, яка виграла тендер. Кажуть, що все згідно з правилами.

«Ці дерева були уражені омелою. Вони досить старого віку. Їх потрібно було доглянути, омолодити. Відповідно до рішення комісії. В нас є комісія постійна, яка визначає стан цих зелених насаджень. Відповідно до рішення цієї комісії була проведена формувальна обрізка для того, щоб омолодити та сформувати правильно крону», – повідомив головний спеціаліст відділу благоустрою Анатолій Дорошенко.

З цим категорично не згодна директорка відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак. Каже, що дерева занадто обрізали, а деякі, взагалі, не треба було кронувати. Крім того кронування проводять на початку весни, а не в кінці квітня. 

«Все, що вони наробили – явні порушення. Те, що вони зробили в сквері на Шевченка. Не в скверах, в парках, взагалі, ніхто дерева не ріже. Не підрізають, не кронують, нічого. Це суцільний масив зелених насаджень. Це просто тотальний брак спеціалістів і відсутність в них професійних навичок щодо отримання дерев. В нас є розроблений два роки назад документ – «Вимоги до утримання зелених насаджень». Це ініціювали і депутати, і громадські активісти», – наголосила Оксана Лисак.

Додає, що в тих документах внесли пункт, згідно з яким кронування в Луцьку заборонене. Залишається лише формувальна обрізка – не більше 30% крони – це буквально 1,5 до 2 метрів по обкату великої крони. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024