Поділитись:

На Сиротинську завели кримінал

Четвер, 02 лютого 2017, 15:11
На Сиротинську завели кримінал

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо начальника департаменту муніципальної поліції міської ради Юлії Сиротинської.

Про це у Facebook повідомила прес-служба "Народного контролю".

Луцький відділок поліції розпочав кримінальне провадження щодо розслідування дій начальника департаменту муніципальної поліції міської ради Юлії Сиротинської у рамках ч.2 ст. 191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Перевірка здійснюватиметься за зверненням депутата Луцької міської ради Павла Данильчука.

Нагадаємо: начальниці департаменту муніципальної поліції Юлії Сиротинській надали відпустку у зв'язку з викликом на навчання у Львівському відділенні Інституту державного управління при Президентові України. Натомість депутат Луцької міської ради Павло Данильчук звинуватив муніципалку в тому, що вона використала оплачувану відпустку не за призначенням, адже замість навчання відвідала Краків, Прагу і Берлін

На Сиротинську завели кримінал

Утім, відповідно до довідки Львівського регіонального інституту, Сиротинська у цей час здавала заліково-екзаменаційну сесію.

Тому Павло Данильчук просить перевірити дану інформацію та провести розслідування на предмет вчинення корупційних діянь чиновницею. Також перевірити чи виплачувалися кошти Сиротинській, передбачені на оплату додаткової відпустки у зв'язку з навчанням за період, коли вона була закордоном. Перевірити факт нецільового використання коштів місцевого бюджету.

На Сиротинську завели кримінал

Натомість сама Юлія Сиротинська у коментарі Конкуренту повідомила, що вперше чує про відкриття кримінального провадження.

"Я вже дала всі пояснення в СБУ, в обласній прокуратурі, в міській, в ДЗЕ, бо він (Павло Данильчук, – К.) писав кругом. І скрізь, наскільки я знаю, відмовлено у порушенні кримінальної справи, тому що складу злочину немає, розтрачання коштів немає. Роботодавець затримує на 3 місяці мені присвоєння чергового рангу, і питання було вичерпане. А хто порушив і в якій якості... Провадження можуть порушити в ЄДР, наприклад, за зверненням – так передбачає закон. Але підозри, чи приводу, щоб мене викликали, – такого не було".

Зі слів Юлії Сиротинської, може бути, що за особистим зверненням Павла Данильчука порушили кримінальну справу, але законом встановлена певна процедура. А коли даєш пояснення щодо всіх обвинувачень, справа закривається автоматично.

Надрукувати
мітки:
коментарів