Поділитись:

У Луцьку хочуть змінити формат конкурсу громадських ініціатив

Четвер, 02 лютого 2017, 15:56
У Луцьку хочуть змінити формат конкурсу громадських ініціатив

У Луцьку підсумували проведення конкурсу громадських ініціатив у 2016 році і обговорили напрямки роботи на цей рік.

Засідання координаційної ради з реалізації Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька відбулося сьогодні, 2 лютого, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Зі слів першого заступника міського голови Тараса Яковлева, у 2016 році конкурс пройшов добре, врахували прогалини, які виникли у 2015 році.

Заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу інвестиційної політики Сергій Омельчук поінформував присутніх про ініціативи, які реалізовувалися у 2016 році. Він зауважив, що було проведено інформаційну кампанію. Лучани виявили значний інтерес. Для участі у конкурсі було подано 73 ініціативи. До голосування було допущено 53. 20 ініціаторам було відмовлено з різних причин.

З його слів, переможцями стали 12 ініціатив. Вони стосувалися облаштування прибудинкових територій та територій дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, встановлення освітлення та систем відеонагляду, встановлення дитячих ігрових майданчиків, соціальної реабілітації інвалідів, благоуструю загальноміських територій та інші.

Також Сергій Омельчук зауважив, що на цей рік хочуть виокремити певні напрямки, аби лучани саме у такому форматі подавали пропозиції. Зокрема:

  • облаштування публічного простору міста (крім прибудинкових територій);
  • озеленення міста: висадка дерев, кущів, облаштування скверів та паркових зон, квітників, газонів тощо;
  • розробка веб-програм, сайтів, мобільних додатків, спрямованих на популяризацію міста, покращення інформованості населення тощо.

Тарас Яковлев зауважив, що ці напрямки будуть виставлені для обговорення, прийматимуться пропозиції та ідеї. Після цього члени координаційної ради з реалізації Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька визначать формат роботи у 2017 році.

Секретар міської ради Юлія Вусенко підтримала ініціативу змінити трішки формат конкурсу. За її словами, варто справді робити акцент на облаштуванні загальноміських територій, реалізації проектів, спрямованих на популяризацію міста чи розвиток туризму.

Свої думки щодо цього висловили й громадські активісти Михайло Шелеп та Захар Ткачук.

Михайло Шелеп зазначив, що справді варто зосередитись на проектах, які зможуть побачити усі лучани і гості міста, а не мешканці окремого двору чи будинку. Як приклад, на його думку, було б цікаво реалізовувати проекти щодо розвитку і впорядкування скверів.

Він зауважив, що можливо проектів буде й небагато, але вони спрямоваватимуться на розвиток загальноміського простору.

Захар Ткачук розповів, що є ідея реалізації спільно з Луцькою міською радою конкурсу кращих ідей щодо розвитку туристичної сфери обласного центру Волині. З його слів, на це буде залучено кошти із-за кордону у сумі 100-150 тисяч гривень. Таку ж суму планують виділити і з міського бюджету.

Надрукувати
мітки:
коментарів