Поділитись:

«Росія – в лапах мудил»: у мережу злили ймовірну розмову мільярдера (аудіо)

Середа, 26 квітня 2023, 08:40
«Росія – в лапах мудил»: у мережу злили ймовірну розмову мільярдера (аудіо)

В інтернеті з'явився аудіозапис розмови нібито російського мільярдера Романа Троценка та бізнесмена Миколи Матушевського, в якій Троценко заявляє, що росія опинилася «в лапах мудил», все «закінчиться пеклом» і радить Матушевському отримати громадянство в іншій країні.

Аудіозапис розповсюдив проєкт видань Настоящее Время та Радіо Свобода «Система». Їм його надіслали поштою. 

«На жаль, Росія, яку ми так щиро любимо, опинилася в лапах якихось мудил... Які сповідують… якісь дивні композиції… XIX століття. Це нічим хорошим не може закінчитися, це закінчиться пеклом… Люди будуть вбивати один одного на вулицях Москви», – цитує видання чоловіка з голосом, схожим на голос Троценка.

Також наголошує, що ніякої концепції немає, «вони помруть і не залишать після чебе нічого».

Після того як журналіст «Системи» зв'язався з Матушевським, той повідомив, що не знає, про що йдеться, і попросив посилання на запис. Через приблизно 40 хвилин (стільки ж триває сам запис – ред.) Матушевський сказав, що «цієї розмови не було». Він додав, що востаннє спілкувався з Троценком 2022 року і вже точно ніколи не обговорював політику.

«Я думаю, це фейк або чийсь безглуздий жарт із застосуванням ШІ [штучного інтелекту]», – додав Матушевський.

Водночас видання звертає на три факти: по-перше, під час розмови Матушевський стверджує, що перебуває на Балі, що підтверджують фотографії з його інстаграма. По-друге, номер телефону, з якого, імовірно, дзвонив Роман, відповідає номеру Троценка, що є в розпорядженні редакції. По-третє, деталі в розмові сходяться з інформацією про бізнесменів. Так, Роман називає себе «Романом Вікторовичем» і говорить про те, що йому через десять років буде 62 роки. Крім цього, Микола неодноразово говорить про проєкти «Флакона», яким володів до 2021 року.

«Росія – в лапах мудил»: у мережу злили ймовірну розмову мільярдера (аудіо)

Довідково:

Роман Троценко посідає 38-е місце у російському рейтингу Forbes, володіє в рф регіональними аеропортами та комерційною нерухомістю. Після початку війни Троценко перестав ходити на зустрічі путіна з бізнесменами, але у лютому 2023 року російський диктатор нагородив його орденом. Матушевський – давній приятель Троценка і творець московського дизайн-заводу «Флакон» – публічно співчуває опозиції, наприклад публікував в інстаграмі відео з протестів у москві 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів