Поділитись:

Календар державних свят: українці можуть долучитися до створення

П'ятниця, 03 лютого 2017, 14:35
Календар державних свят: українці можуть долучитися до створення

Український інститут національної пам'яті пропонує впорядкувати календар державних свят і пам'ятних днів і представляє для громадського обговорення розроблений ним проект Закону України "Про державні й інші свята, пам'ятні дати і скорботні дні".

Відповідно до проекту, визначаються такі категорії: державні свята (робочі й неробочі), традиційні свята (неробочі), скорботні дні, професійні свята і пам'ятні дати, які є робочими днями, – інформує Урядовий портал.

Звертаємо Вашу увагу:

  • спираючись на загальноєвропейську традицію, пропонується відмовитись від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він припадає на суботу чи неділю. Виняток становитимуть Різдво та Великдень;
  • не передбачається скасування міжнародних і всесвітніх свят (8 березня, 1 травня та інші);
  • кількість святкових вихідних днів зміниться з 11 (за умови існуючого переносу вихідних може зростати до 20) до 9: замість вихідного дня 8 березня пропонується встановити державне свято і вихідний Шевченківський день (9 березня). Замість 1-2 травня – запровадити у другу п'ятницю вересня День сім'ї як вихідний день. Вихідний день 9 травня – День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) перемістити на 8 травня – День пам'яті та примирення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОМУ ХОЧУТЬ СКАСУВАТИ ВИХІДНІ 8 БЕРЕЗНЯ І 9 ТРАВНЯ

Ознайомитися з повним текстом проекту.

Свої пропозиції до проекту Закону надсилайте на [email protected] до 1 березня 2017 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів