Поділитись:

Волинські митники пояснили, чому утворюються черги на кордоні

П'ятниця, 03 лютого 2017, 16:44
Волинські митники пояснили, чому утворюються черги на кордоні

На українсько-польському кордоні спостерігаються черги, через що заговорили про необхідність створити нові пункти пропуску чи розширити теперішні.

Про це йшлося під час засідання комісії громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, оборони та національної безпеки, ЗМІ, боротьби з корупцією, міжнародних відносин та проектної діяльності 2-го лютого, – пише Інформаційне агентство "Волинські Новини".

Ситуацію проаналізувала заступник начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

"Проблеми з чергами не через українську сторону, а через питання із суміжною стороною. Для прикладу, торік ми прийняли на 32 % більше автівок, ніж сусіди. Відповідно, польська сторона працює менше. Як наслідок, велика черга стоїть саме на українській стороні", – пояснила Кравець.

Окрім цього, вважає митник, на Волині й недостатня інфраструктура для перетину кордону.

"Ми маємо 230 кілометрів суміжної прикордонної смуги. Як показує європейська практика, пункт пропуску має бути кожних 50 кілометрів. Так на Волині є лише два автомобільних пункти пропуску. Ця кількість переходів фізично не може задовольнити існуючі потреби. Для прикладу, у Львові: рік-два, й будують новий пункт пропуску. А в нас цей процес ускладнений та матеріально в рази дорожчий, бо кордон проходить по річці Буг. Як варіант, нам потрібно розбудовувати вже існуючі "Ягодин" та "Устилуг", – додала Тетяна Кравець.

Голова комісії Володимир Данилюк зауважив, що білоруси та поляки мають окремі смуги для своїх громадян.

"У них хороша практика, зроблено розмежування для своїх громадян. А от у нас, коли українці перетинають свій пункт пропуску – то стоять в загальній черзі. Це не зовсім правильно", – наголосив учасник засідання.

На завершення, учасники комісії вирішили ці проблеми узагальнити та сформувати на засідання громадської ради відповідний проект рішення щодо вирішення наболілих проблем.

Надрукувати
мітки:
коментарів