Поділитись:

Підвищення пенсійного віку: чи готові волиняни працювати довше

П'ятниця, 17 лютого 2017, 14:00

Підвищення пенсійного віку в Україні – одне з найбільш обговорюваних питань.

Нагадаємо: раніше керівництво Міжнародного валютного фонду наполягало на підвищенні пенсійного віку, щоб країні був виділений новий транш. Наразі ж в Уряді стверджують, що на сьогодні це питання зняте. Уряд принципово не вноситиме ніяких пропозицій по підвищенню пенсійного віку в Україні. І в дискусіях з МВФ це питання також зняли з обговорення.

Ділове інтернет-видання "Конкурент" поцікавилось у волинян, чи готові вони до змін у пенсійній системі, зокрема і до підвищення пенсійного віку.

Степан:

Мабуть, ні. Бо люди в нашій країні і так вже достатньо виснажені. Вони недоїдають і все решта. Такий рівень життя в країні. То й що, що МВФ? Мало що вони хочуть, але ж ми живемо на своїй землі, чому нам мають диктувати якісь умови?

Володимир:

Ну якщо у всьому світі це стабілізувалося. У Польщі зараз в 65 йдуть чоловіки, а в 60 – жінки. А в нас в 57 – жінки, а чоловіки – в 62. Я думаю, нашим би не завадило підвищити пенсійний вік. Справа в тому, що в нас все святкують, не працюють. В Японії всього 9 днів свят, в Америці теж. Та ще й обурюються в нас всі, мовчали б вже. Мені 77-ий рік, і я працюю.

Ігор:

Та на здоров'я. Мені байдуже, я пенсіонер. А діти мої не будуть тут йти на пенсію, вони закордоном.

Людмила:

Ми проти. Дуже! Мало що МВФ каже. Скоро підвищать до 70, до 80, а на роботу ніхто не бере. От в 55-57, в передпенсійному віці на роботу вже не можна нікуди влаштуватися. Вони роблять так, як їм вигідно, а не нам.

Олександр:

Ні! Ні в якому разі. Я що до могили повинен працювати?

Анатолій:


Таке треба в економістів питати. Думка має ґрунтуватися на чомусь. Принаймні я не обурююся, просто треба знати підстави. Наші завжди обурюються через будь-що. 80 % обурюються. Якщо МФВ змушує, то що ж…

Надрукувати
мітки:
коментарів