Поділитись:

Житомир слідом за Волинню захотів своє бурштинове підприємство

Субота, 04 лютого 2017, 15:26

На Житомирщині в 2017 році мають намір створити обласне комунальне підприємство, яке буде займатися видобутком бурштину.

Про це 3 лютого повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич під час звітної прес-конференції з нагоди ста днів роботи на посаді, – пише Укрінформ.

"На сьогодні я, голова облради і депутати прийшли до висновку, що потрібно створювати комунальне підприємство. Думаю, іншого шляху у нас немає. Ми будемо рухатися до того, щоб в цьому році створити обласне комунальне підприємство. Як воно буде називатися – неважливо. Головне – це проблемне питання вирішити і спрямувати в легальне русло. У мене немає ніяких особистих інтересів в бурштинових районах і не буде. Наступного тижня делегація із Житомирської області має намір відвідати Волинську область і подивитися, як вони створювали таке підприємство, обмінятися досвідом ", – сказав Гундич.

Зауважимо: в червні на Житомирщині влада активно обговорювала питання створення комунального підприємства "Бурштин Полісся", яке буде займатися видобутком і переробкою корисних копалин і дорогоцінних металів з подальшою реалізацією виробів. Однак рішення про створення такого комунального підприємства так і не було прийнято.

Надрукувати
мітки:
коментарів