Поділитись:

В Україні на 25 років заборонили відстрілювати лосів

Неділя, 05 лютого 2017, 09:15
В Україні на 25 років заборонили відстрілювати лосів

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак підписав наказ, яким в країні на 25 років вводиться мораторій на полювання на лосів.

"Мораторію на відстріл лося бути. З 3 лютого полювання на цих тварин упродовж 25 найближчих років на території України заборонене", – написав міністр на своєму фейсбуці і виклав фотокопію відповідного наказу.

Він пояснив, що наказ передбачає встановлення заборони полювати на лося європейського (Alces alces) на всій території України строком на 25 років і зобов'язує Державну екологічну інспекцію України здійснювати державний нагляд (контроль) за дотриманням режиму цієї заборони.

Крім того, документ передбачає розробку програми відтворення популяції лося європейського (Alces alces) в Україні та забезпечення проведення необхідних досліджень і моніторингу (за участю вчених) стану популяції цієї тварини.

Голова Мінекології повідомив, що перед розробкою наказу міністерство консультувалося з Інститутом зоології ім. І.Шмальгаузена Національної академії наук України.

"Висновки про стан популяції лося були критичними і тільки офіційно підтвердили наше побоювання, що тварина зникає в Україні. Вважаю, що робити вигляд, що флора і фауна – не українське національне багатство і з його захистом можна почекати до кращих часів, – злочин і бездіяльність. Підписав наказ, щоб Україна зберегла і відновила популяцію цих прекрасних тварин", – пояснив Семерак.

Надрукувати
мітки:
коментарів