Поділитись:

Ймовірно, підробка: Міносвіти звернулося до поліції щодо диплома Спартака Субботи

Четвер, 11 травня 2023, 08:25
Ймовірно, підробка: Міносвіти звернулося до поліції щодо диплома Спартака Субботи

Міністерство освіти й науки звернулося до поліції, аби та перевірила можливий факт підробки Спартаком Субботою документів про освіту. 

Відповідну заяву опублікували на сторінці відомства у фейсбуці 

МОН заявило, що не видавало блогеру Спартаку Субботі Свідоцтва про визнання в Україні іноземного документа про освіту. Відомості про диплом магістра Спартака Субботи, копія якого прикладена до атестаційної справи, у Реєстрі документів про освіту в ЄДЕБО відсутні.

«Раніше до МОН надійшов запит на публічну інформацію щодо достовірності вказаних документів. Під час перевірки з’ясували, що у матеріалах атестаційної справи щодо присудження наукового ступеня Субботі С.О., наявні завірені належним чином копії документів», – йдеться у повідомленні. 

Міністерство надіслало запити до ДП «Інформаційно-іміджевий центр» та ДП «Інфоресурс», аби підтвердити факт наявності у реєстрах вказаних документів про освіту, але такого підтвердження не отримало. 

«Цю інформацію ми вже передали до Національної поліції України із проханням перевірити можливий факт підроблення та зумисне використання підроблених документів Субботи Спартака Олександровича», – зазначили в МОН.

Також 10 травня Спартак Суббота виклав у загальний доступ документи про свою освіту. Серед них було й Свідоцтво, нібито видане МОН, яким підтверджувався його диплом магістра Університету у Ніцці.

«Я справжній науковець, не заради галочки. Постійно займаюся науковою роботою, багато працюю», – сказав Спартак Суббота.

Нагадаємо: психотерапевт Ілля Полудьонний декілька місяців збирав докази обману та шахрайства Спарта Субботи. Автор стверджує, що Спартак 5 років видавав себе за кандидата наук ще до захисту дисертації, брехав про регалії психіатра і лікаря-психолога, а також про публікацію в авторитетній базі Scopus. Також він припускає, що у Субботи може не бути медичної освіти, а ще, ймовірно, працював з ОПЗЖ і звати його Олександр. Після гучного розслідування співведучий «Подкаст-терапії» Євген Янович заявив про закриття проєкту. Однак Суббота продовжив вести подкаст сам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів