Поділитись:

Волинський політик заплатив «масонам» 135 тисяч доларів за посаду прем'єр-міністра

Четвер, 11 травня 2023, 09:30
Волинський політик заплатив «масонам» 135 тисяч доларів за посаду прем'єр-міністра

Волинський політик Борис Загрева ще в 2015 році заплатив Іванові Братчені 135 тисяч доларів за начебто сприяння масонів його працевлаштуванню в уряді. Схожі обіцянки шахрай давав ще двом чоловікам. Луцький міськрайонний суд визнав Братченю винним у шахрайстві і засудив до семи років позбавлення волі. Однак оскаржувати цей вирок до Волинського апеляційного суду подалося одразу дві сторони: захист і обвинувачення. 

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс»

Борис Загрева в 2015 році зутрівся із Іваном Братченею як представником закритої масонської ложі. Той сказав Загреві, що саме його кандидатуру масони бачать в кріслі прем'єр-міністра України. Але для цього потрібно сплатити членський внесок у ложу – 150 тисяч доларів. Частину грошей політик знайшов, але згодом довелося шукати решту, бо начебто з Ротшильдами зустрітися безплатно не вийде. Далі в 2016 році Братченя повідомив Загреві про необхідність сплатити решту – 100 тисяч доларів, пояснюючи, що вже активно проходить підготовка до виїзду на навчання, де запланована його особиста зустріч із представником ордену масонів з родини Ротшильдів. У результаті кишені Загреви стали на 135 тисяч доларів легшими, але запису в трудовій книжці про працевлаштування в уряді так і не з'явилося. Проте політик отримав від Братчені масонського персня. 

Екснардеп і знайомий Загреви Олександр Клименко не отримав навіть цього. Хоча йому за 150 тисяч доларів масони мали б вибити теж якусь керівну посаду в Кабміні.

Фатальним для Івана Братчені став 2020 рік, коли він зустрівся із ще одним фігурантом цієї історії. Йому він вже представився головою міського осередку Луцького міської організації демократичної партії, а далі – за сценарієм: посада в уряді, масони, членський внесок в 200 тисяч доларів. На цьому його й спіймали. 

Сам Іван Братченя каже, що все, що з ним відбувається, – це політична помста за те, що не хотів працювати з ворогами України й бути причетним до створення п'ятої колони.

Захисники ж вважають вирок суду незаконним. Натомість прокурор переконаний: потрібно навпаки ще додати років, оскільки чоловік ошукав на великі суми трьох осіб. Ба більше, заздалегідь готувався до цього.  

Врешті суд постановив апеляційні скарги обох сторін лишити без задоволення, а вирок Луцького міськрайонного суду залишити без змін. 

Нагадаємо, 30 серпня 2022 року Луцький міськрайонний суд визнав винним Івана Братченю в інкримінованих йому правопорушеннях і присудив 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів