Поділитись:

В міськраді обговорили проблемне питання забудови з мешканцями Конякіна-Гордіюк

Понеділок, 25 січня 2016, 19:20
В міськраді обговорили проблемне питання забудови  з мешканцями Конякіна-Гордіюк

В Луцькій міській раді відбулася робоча зустріч по обговоренню питання щодо будівництва багатоквартирних будинків на вулицях Конякіна – Гордіюк між представниками міськради та мешканцями зазначених вулиць.

Мешканці вулиць Конякіна-Гордіюк вкотре виступили проти незаконного, на їхню думку, будівництва багатоквартирних будинків ПАТ "ЛДБК", на території парку. 25 січня на прохання мешканців депутат Луцької міської ради Алла Надточій, яка давно займається питанням забудови на Конякіна-Гордіюк, зініціювала зустріч між представниками мешканців сусідніх будинків, представниками міської ради та забудовником.

Варто зауважити, що генеральний директор будівельної фірми "ЛДБК" Руслан Вайман не з'явився на зустрічі.

Як повідомила секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, незадовго до зустрічі від забудовника прийшов лист, в якому повідомлялося, що генеральний директор не зможе бути присутнім на зустрічі, оскільки зараз перебуває у відпустці. Тому забудовники просять перенести зустріч.

Представників громади це обурило. Вони наголосили, що забудовник вже не вперше не приходить на зустріч з громадою. Однак вирішили все ж таки обговорити це питання.

Алла Надточій продемонструвала присутнім ряд документів, вийнятих з архіву. Серед них звернули увагу на згадку від 1983 року про те, що на території, де зараз будуються багатоповерхівки, було заплановано місце під парк. Також представники громади знайшли невідповідність і в кадастрових номерах щодо вищезгаданої ділянки. Окрім того, в кінці 2013 року вони дізнались, що забудовник через суд продовжив оренду.

Проте перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев запевнив, що у забудовника ТОВ "ЛДБК" є всі необхідні документи, які дозволяють проводити будівельні роботи на вулицях Конякіна-Гордіюк. Невідповідність кадастрових номерів він пояснив тим, що не було електронного реєстру, тому такі ситуації - поширене явище.

"Я вважаю це підприємство одним з найпорядніших забудовників в місті", - зазначив Тарас Яковлєв.

Заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця запевнив присутніх, що парк ніхто не буде забудовувати.

"Парк в тих межах 7,4 гектара не зачеплять цим будівництвом. Основна частина парку не забудовується. Підприємство Ваймана запропонувало зробити проект реконструкції парку, вартістю в 100 тисяч гривень", - сказав Юрій Моклиця.

Як повідомив Тарас Яковлев, Руслан Вайман пообіцяв передати певну частину квартир, з багатоповерхівок які будуються, учасникам АТО та членам їх сімей.

Його слова підтвердив і депутат Луцької міської ради Сергій Була, який наголосив на тому, що основна задача – отримати максимум від забудовника, в цьому випадку максимум квартир для учасників АТО. Якщо ж в законодавчих межах щось не так, то з це повинні перевірити відповідні органи.

Мешканці будинків на Конякіна-Гордіюк висловили свою позицію – вони проти цього будівництва, бо вважають його незаконним.

Тарас Яковлев зауважив, що земельна ділянка, на якій зводить будинки ПАТ "ЛДБК" і проти чого виступають мешканці, є пріоритетною для будівництва. Тому якщо там не буде будувати домобудівельний комбінат то все-одно буде будувати хтось інший.

Представники міської ради наголосили, що без присутності Руслана Ваймана, який би мав висловити свою позицію, не вдасться дійти будь-якої згоди між громадою, забудовником та міською радою.Тому вирішили влаштувати ще одну зустріч і попередити заздалегідь про неї забудовника

Надрукувати
мітки:
коментарів