Поділитись:

Михайло Федоров може стати новим прем'єр-міністром, – ЗМІ

Понеділок, 22 травня 2023, 13:56
Михайло Федоров може стати новим прем'єр-міністром, – ЗМІ

Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова найближчим часом можуть призначити прем’єр-міністром України.

Про це повідомив УНН один з народних депутатів фракції «Слуга Народу».

«Кажуть, є погоджений США новий молодий Прем’єр. Заміну готують найближчим часом. Наскільки відомо, то в нього вже працює бек-офіс і ще триває набір фахівців в нього», – повідомив співрозмовник агентства.

Причини звільнення діючого прем’єра поки невідомі, як і доля його подальшої кар’єри. Водночас після розширення повноважень Федорова, Кабінет міністрів заявив, що таке призначення – це «логічний крок у подальшій роботі та розбудові інноваційної країни, у якій найцінніший капітал – це люди». Враховуючи, що призначення Федорова в березні підтримали 311 народних депутатів, його подальший ріст на посаду прем’єра видається цілком реальним. Імовірно, Михайло Федоров збереже свої повноваження в цифровій сфері, тож нового міністра Мінцифри не отримає.

Довідково:
Михайло Федоров обіймає посаду в уряді з 29 серпня 2019 року, що робить його рекордсменом серед колег-міністрів. А 21 березня 2023 року Федорова призначили віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій. Разом з тим, Денис Шмигаль обіймає посаду з березня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів