Поділитись:

Литва полегшила працевлаштування для українців

Четвер, 09 лютого 2017, 19:34
Литва полегшила працевлаштування для українців

У Литві після затвердження полегшеного порядку працевлаштування для іноземних спеціалістів у деяких галузях чекають на фахівців з України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс, – пише Zaxid.net. з посиланням на литовське видання.

Литовський уряд в середу, 8 лютого, затвердив перелік професій, на який поширюється спрощений порядок працевлаштування для фахівців з-за кордону. Зокрема, йдеться про програмістів, фахівців у сфері інформаційних технологій, інженерів та інших техніків, загалом – 27 професій.

"Якщо поглянути на статистику останніх років, то люди тих професій, про які ми говоримо, приїжджають саме з України. За нашими даними, в Литві працює декілька тисяч українців, які успішно інтегрувалися на ринок праці. Вони створюють додаткову вартість і дозволяють бізнесу розвиватися", – розповів Саулюс Скверняліс.

З його слів, у Литві нині фахівці в деяких галузях вимагають значно більшу заробітну плату, ніж пропонують роботодавці, що, на думку голови уряду, є невиправданою вимогою. Саме тому було ухвалене рішення спростити прийом на роботу спеціалістів з країн, які не є членами ЄС, зокрема, з України.

"Ми спостерігаємо парадоксальну ситуацію, коли на литовському ринку є достатня кількість робочих місць, але окремі фахівці вважають, що їхні послуги мають бути оцінені неадекватною зарплатою, яку підприємець або інвестор не в змозі заплатити", – сказав прем'єр.

Надрукувати
мітки:
коментарів