Поділитись:

Туристична пам'ятка Вежа Чорторийських у Луцьку відкриється в липні (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 31 травня 2023, 17:59
Туристична пам'ятка Вежа Чорторийських у Луцьку відкриється в липні (фото)

Відреставрована туристична пам'ятка Окольного замку в Луцьку вежа Чорторийських відкриє свої двері для містян та туристів у липні цього року.

Про це повідомив керівник КП «Центр розвитку туризму» під час сесії міськради.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, чи вистачає комунальному підприємству «Центр розвитку туризму» виділених коштів для роботи, та коли ж таки запрацює вежа Чорторийських з підземеллями для туристів.

«Чи вистачить тих коштів, які ми закладаємо в програму, через пропоновані зміни, для завершення проєкту відкриття вежі Чорторийських та підземель, а також зорієнтуйте, будь ласка, на коли планується саме відкриття, тому що вже фактично другий рік в очікуванні, а терміни постійно переносяться», – зазначив депутат.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Очільник КП «Центр розвитку туризму» Дмитро Зінько запевнив, що фінансове забезпечення цілком і повністю задовільне. Їх вистачить на забезпечення роботи персоналу та на усі супутні витрати. За його словами, вежа Чорторийських відкриється у липні.

«Ці кошти, які передбачені на відкриття нашого комунального підприємства, зокрема на відкриття музейного простору Окольного замку, їх дійсно вистачить, адже передбачені усі нюанси: і по догляду пам'яток архітектури, і витрати на запуск самого об'єкту, а саме оплати робочих місць, адже плануємо наймати ще 13 людей – екскурсоводів, гідів, охорону, доглядача залів та інший техперсонал. Відкриття плануємо у липні», – зазначив Дмитро Зінько.

Дмитро ЗінькоДмитро Зінько

Нагадаємо: у Луцьку хотіли виселити «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» з приміщення на Кафедральній, 6, яке розташоване біля Замкової площі. Тоді міська рада нарікала на те, що керівництво закладу не пускає її працівників до вежі Чорторийських, де вони проводили реставрацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024