Поділитись:

Легіон «Свобода Росії» та РДК наробили шуму на Бєлгородщині: на росії «панікі нєт»

Четвер, 01 червня 2023, 14:16
Легіон «Свобода Росії» та РДК наробили шуму на Бєлгородщині: на росії «панікі нєт»

Міністерство оборони росії відреагувало на сьогоднішні події у бєлгородській області рф, де було неспокійно біля прикордонного пункту «шебекіно», повідомлялося про «бій», а влада регіону завзято заперечувала спробу «прориву».

Про це повідомляють державні росЗМІ, передає УНН.

У мо росії зокрема заявили, що «порушень кордону не допущено», «було відбито три атаки» і «було відкинуто формування». Також у мо рф заявили, що «знищено понад 30», як вони описали «терористів».

Легіон «Свобода Росії» та РДК наробили шуму на Бєлгородщині: на росії «панікі нєт» 

Винуватили у мо росії традиційно якісь «українські формування». За повідомленням російського міноборони, ідеться про нібито сили «до двох мотопіхотних рот, посилених танками».

1 червня вранці у Telegram-каналі бійців ЛСР з'явилося повідомлення про те, що відбувається на кордоні України та рф.

«Наші побратими передають привіт з українсько-російського кордону. Наша боротьба триває», – ідеться у публікації.

Легіон «Свобода Росії» та РДК наробили шуму на Бєлгородщині: на росії «панікі нєт» 

Своєю чергою представники підрозділу «російський добровольчий корпус» опублікували у мережі відеозвернення, у якому було оголошено про початок «обіцяної командиром РДК другої фази».

Легіон «Свобода Росії» та РДК наробили шуму на Бєлгородщині: на росії «панікі нєт» Легіон «Свобода Росії» та РДК наробили шуму на Бєлгородщині: на росії «панікі нєт» 

Перед цим, 22 травня, легіон «Свобода Росії» та РДК заявили, що «звільнили» Козінку Бєлгородської області рф й зайшли в населений пункт Грайворон.

Губернатор Бєлгородської області Гладков підтвердив, що на територію грайворонського округу зайшла, як він сказав, «ДРГ». У російському регіоні вводили режим «контртерористичної операції».

У ГУР МОУ тоді вказали, що легіон «Свобода Росії» та РДК проводять операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців, і що операцію проводять виключно громадяни росії.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк тоді вказував, що Україна спостерігає за подіями в Бєлгородській області рф і вивчає ситуацію, але не має до неї безпосереднього стосунку.

У Міноборони України зазначали, що події на Бєлгородщині - передбачувана внутрішня російська криза, яка назрівала давно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів