Поділитись:

На яку суму насмітили волиняни у лісах в 2016 році

П'ятниця, 10 лютого 2017, 14:04
На яку суму насмітили волиняни у лісах в 2016 році

Державна лісова охорона має надію, що збільшення Верховною Радою штрафів за засмічення лісу у 5 разів стимулюватиме волинян не смітити.

Про це Конкуренту повідомили у прес-службі ВОУЛМГ.

Відтак, тільки за 2016 рік на порушників, які смітили у волинських лісах, державна лісова охорона склала 88 протоколів, а загальна сума штрафу за засмічення лісів за минулий рік становила 8 057 гривень.

Втім, окрім штрафування порушників, працівники лісгоспів організовували масштабні прибирання лісів. Відтак, під час прибирання лісу, що в селі Гаразджа, виявили безліч сміття, особливо неподалік дачного масиву. Там знайшли і пластик, і використані шини, і навіть пакети зі сміттям, які люди, очевидно, виносили зі своїх домівок та викидали в ліс. До того ж працівники лісгоспів на екологічних стежках та стаціонарних рекреаційних пунктах, де є найбільше скупчення людей, встановили смітники, які самі ж і прибирають.

Загалом найбільша засміченість лісів спостерігається в тих частинах лісу, які розташовані неподалік населених пунктів. Серед основних чинників, які сприяють цьому, лісівники називають недостатню кількість або ж переповненість сміттєзвалищ або ж просто невихованість самих людей, які засмічують довкілля.

Що ж до підвищення штрафів за засмічення лісів, то лісівники надіються, що це буде хорошим стимулом для людей, щоб не смітити в лісі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НАРДЕПИ В 5 РАЗІВ ЗБІЛЬШИЛИ ШТРАФИ ЗА СМІТТЯ В ЛІСІ

Надрукувати
мітки:
коментарів