Поділитись:

Скільки українців-заробітчан працюють за кордоном

Неділя, 12 лютого 2017, 09:34
Скільки українців-заробітчан  працюють за кордоном

За кордоном на сьогодні працює близько п'яти мільйонів українців.

Про це повідомив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, – інформує "ZN.UA".

"На сьогодні, за даними МЗС, п'ять мільйонів українців працюють закордоном. І багато наших співвітчизників зіштовхуються із сумнівними посередниками на ринку праці, які відправляють працювати людей по туристичних візах і нікому немає ніякого діла, як буде там людина працювати, в яких умовах".

Зі слів Валерія Ярошенка, неможливо зупинити хвилю трудової міграції, але можна зробити все можливе, аби українці там мали захист і, повернувшись додому, мали подальші гарантії.

"Трудова міграція – це цілком нормальне явище, яке існує в усьому світі. У цьому нічого поганого немає. Проблема в тому, щоб забезпечити заробітчанам захист і соціальні гарантії на таких заробітках", – вважає президент громадської організації "Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування" Василь Воскобойник.

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", серед українських громадян, які працювали за кордоном протягом останніх п'яти років, найбільше виїжджали на роботу до Польщі – 36 %, на другому місці – Росія (25 %), по 5 % працювали в Чехії та Німеччині, 3 % – в Італії, решта – в інших країнах, в основному, Західної Європи.

Надрукувати
мітки:
коментарів