Поділитись:

В Україні на третину збільшилось виробництво автомобілів

Неділя, 12 лютого 2017, 11:22
В Україні на третину збільшилось виробництво автомобілів

За перший місяць 2017 року українські заводи випустили майже 400 машин і автобусів.

За даними Укравтопрому, цей показник виявився на третину більшим, ніж у січні 2016 року, – повідомляє "Новое время".

Левова частка серед всіх виготовлених машин припала на легкові автомобілі – 300 одиниць. Цей показник виявився на 34 % більшим, ніж у січні минулого року. До слова, всі вони зроблені під брендом Skoda на заводі Олега Боярина "Єврокар".

Крім легкових авто, в Україні було виготовлено 59 комерційних автомобілів (на 8 % менше, ніж роком раніше). Всі ці машини зійшли з конвеєра ЗАЗ. А також 35 автобусів, що в сім разів більше, ніж у січні 2016 року.

Зі слів директора департаменту маркетингу і економічного аналізу асоціації Укравтопром Георгія Овсянникова, січень ніколи не був показовим місяцем, або таким, що формує загальну тенденцію для українського автовиробництва. З ним погоджується керівник департаменту громадських зв'язків компанії "Єврокар" Олена Чепіжко і додає, що складно назвати зростанням цифри, що відображають затяжну стагнацію української автомобільної промисловості. Адже в минулому році виробництво легкових автомобілів впало на 23%. Тому зараз більшість українських підприємств перебувають в режимі очікування поліпшення умов існування.

Зростання січневого виробництва, зі слів Чепіжко, обумовлено наступними факторами: дуже низькою порівняльною базою попередніх періодів, яка спотворює реальну ситуацію; початком реанімації споживчих настроїв. Зокрема, стабільністю курсу валют.

"Тим не менше, потенціал підприємства залишається набагато вищим реалізованих обсягів виробництва", – говорить вона.

У цьому році на заводі "Єврокар" почнеться випуск чотирьох нових моделей. Основною прем'єрою наступного року в "Єврокарі" називають кросовер Skoda Kodiaq, який буде в продажу з весни. В цей же час очікується старт продажів оновленої версії Skoda Octavia, а влітку з'являться нові версії моделей Rapid і Spaceback.

У компанії "Укравто" результати виробництва Запорізького заводу прокоментувати не змогли.

Старший аналітик ІК АРТ Капітал Олексій Андрейченко розповідає, що ЗАЗ продовжує працювати на мінімальних обсягах. Оскільки підприємство чекає новини з полів, щоб зрозуміти, коли буде сенс повноцінно запускати конвеєр.

Загалом автовиробництво продовжує залишатися на дуже низькому рівні. У минулому році частка імпорту на українському ринку нових автомобілів склала 94 %, тому нічого дивного, що автовиробництво "чахне". Якщо додати ще й частину б/в машин, то частка українських автомобілів падає нижче 5 %.

В Україні на третину збільшилось виробництво автомобілів

Надрукувати
мітки:
коментарів