Поділитись:

Як експерементують на львівських митницях

Вівторок, 26 січня 2016, 13:17
Як експерементують на львівських митницях

Міжнародний пункт пропуску "Рава-Руська" запровадив експеремент з використанням окремих смуг для автомобілів з іноземною реєстрацією.

Щоб зменшити кількість черг на митниці, авто з іноземними номерами стоять в окремій черзі, таким чином автомобілі з українською реєстрацією перетинають кордон значно швидше, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

Експеремент запровадили у пунктах пропуску "Рава-Руська" та "Краківець".

Причиною запровадження нововведення стало те, що під час новорічних свят Західний кодон України перетнули понад 600 тисяч людей та більше 200 тисяч автомобілів. Це набагато більше ніж за аналогічний період в 2015 році.

Коли у черзі стоять багато автомобілів то прикордонники запроваджують так званий "реверсний рух".

"Ми використовуємо, щоб розвантажити автомобільні черги і вільні смуги для автобусів або дипломатичні смуги", - повідомив начальник західного регіонального управління Володимир Єгоров.

Також водії можуть скористатися інформацією на сайті держприкордонслужби у розділі "Кордон-онлайн" де можна перглянути відео із будь-якої веб-камери з потрібного водієві пункту пропуску, які працють в режимі реального часу.

Для зменшення навантаження на основні пункти пропуску "Краківець", "Шигині", "Рава-Руська" митники рекомендують користуватися і іншими менш популярними – "Грушів", "Угринів", які є менше завантаженими.

Експеременти з окремими смугами для автомобілів з іноземною реєстрацією триватиме до кінця січня і якщо його результати будуть позитивними, таке правило запровадять і на інших пунктах пропуску Західного кордону України.

Надрукувати
мітки:
коментарів