Поділитись:

«Засуджую знущання»: президент Чехії зустрівся з українкою, яку цькували в школі

Неділя, 11 червня 2023, 14:09
«Засуджую знущання»: президент Чехії зустрівся з українкою, яку цькували в школі

Президент Чехії Петр Павел заявив, що загалом засуджує можливі знущання, приниження і насильство в школах, але у випадку з дитиною, яка була змушена покинути свою країну через війну, він вважає їх особливо ганебними.

Про це Павел написав у Twitter, опублікувавши фото із зустрічі з українською школяркою, яка зазнала знущань з боку однокласників під час шкільної екскурсії, – повідомляє Європейська правда.

Президент Чехії позитивно оцінив те, що школа і батьки вирішили питання і дівчинка отримала вибачення.

«Але шрами на душі залишаться», – констатував він.

Згідно з опублікованим відео, школярі, серед іншого, лаялися і плювали на дівчинку.

Міністр освіти Мікулаш Бек також відреагував на відео, заявивши, що «булінг у будь-якій формі є абсолютно неприйнятним», і закликав вчителів рішуче протистояти цьому у своїх класах. Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан у Twitter назвав «плювок в обличчя дитини плювком в обличчя всієї нашої цивілізації».

«Я засуджую знущання, приниження і насильство в школах взагалі. А у випадку з дитиною, якій довелося покинути свою країну і друзів через війну, і якій ми запропонували безпечний притулок, це особливо ганебно», – заявив Петр Павел.

За даними ЗМІ, інцидент стався під час шкільної екскурсії учнів початкової школи в Опочно в Ричновську. Директор школи Єва Александрова після події повідомила ЗМІ, що школа вирішить проблему з батьками і що вона, безумовно, не згодна з такою поведінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
24 квітня 2024
10 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
27 березня 2024
15 березня 2024
08 березня 2024
03 березня 2024
06 лютого 2024