Поділитись:

У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото)

Вівторок, 13 червня 2023, 14:33
У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото)

У Луцьку триває реконструкція мереж у міжопалювальний сезон, щоб забезпечити надійність та якість теплопостачання міста в осінньо-зимовий період.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Луцький міський голова Ігор Поліщук перевірив хід робіт із заміни аварійної ділянки магістральної тепломережі на проспекті Відродження. Він наголосив, що місто продовжує реконструкцію мереж у міжопалювальний сезон, щоб забезпечити надійність та якість теплопостачання міста в осінньо-зимовий період. Насамперед йдеться про ділянки, де минулої зими було найбільше пошкоджень. Так, нещодавно завершили заміну мережі на вулиці Загородній біля обласного перинатального центру.

Зараз роботи тривають на значному відрізку магістральної тепломережі на проспекті Відродження – від будинку №18 до повороту на вулицю Писаревського. Тут старі труби замінюють на попередньо ізольовані, які мають низький рівень тепловтрат. Протяжність цієї ділянки – 1 200 метрів, загальна ж протяжність запланованої в цьому році заміни тепломережі на проспекті Відродження становить 1 800 метрів. Орієнтовна вартість робіт – 10 млн грн.

«Магістральна труба, на якій ведеться заміна, експлуатується з 1973 року, тобто пів століття. Тільки за останні три роки тут трапилося сім поривів. Звичайно, для жителів мікрорайону це спричиняє великі незручності. Але після заміни труби ми щонайменше 40 років не будемо мати проблем з цими мережами», – зазначив мер.

За словами директора ДКП «Луцьктепло» Івана Скорупського, заміна труб на попередньо ізольовані дасть можливість зменшити рівень тепловтрат з 22% до 3,3% і покращить якість теплопостачання та гарячого водопостачання для мешканців майже 18 будинків, двох шкіл і дитячого садка.

У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото)У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото)У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото)У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото)У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото)У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото)У Луцьку готують до зими магістральні тепломережі (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 квітня 2024
02 жовтня 2023
22 вересня 2023
15 вересня 2023
11 вересня 2023
28 серпня 2023
03 липня 2023
06 червня 2023
25 травня 2023
08 травня 2023