Поділитись:

У Рівному вручили повістку 8-річній дитині

Вівторок, 13 червня 2023, 18:21
У Рівному вручили повістку 8-річній дитині

У Рівному представники територіального центру комплектування «вручили» повістку 8-річній дитині. В ТЦК пояснили, що працівник записав на повістці свій номер, щоб зв’язатися з батьком родини.

Про це повідомляє ТСН.

Інцидент стався 7 червня. Обурена мати дитини заявила, що представники об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки виписали повістку чоловіку, який вже майже півтора роки служить в ЗСУ. Вони вирішили передати документ 8-річній дитині, залишивши на повістці номер телефону, за яким чоловік має передзвонити.

 «Хочу звернутися до представників військомату. За яким ви Законом працюєте? Де таке зазначено, що можна залишати повістку 8-річній дитині? Чоловік служить у ЗСУ з 1.03.2022 року, а представники військомату вручили повістку 8-річній дитині, поки мама вибігла занести речі до благодійного фонду. Повістку додаю, довідку з в/ч також. Прошу розмістити, це вже переходить всі норми. Дякую», – зазначила жінка.

У Рівному вручили повістку 8-річній дитині 

Ситуацію прокоментувала речниця Рівненського обласного ТЦК та СП Тетяна Камерістова. за її словами, представник ТЦК записав на повістці номер телефону. 

«Щодо ситуації, яка склалася, можна сказати наступне: військовослужбовці ТЦК, виконуючи свої обов’язки, прийшли з повісткою за адресою, де прописаний цей чоловік. Двері відчинила 8-річна дитина, яка була вдома сама. Дитина сказала, що тато служить. На повістці наш працівник написав свій номер телефону для того, щоб дружина цього громадянина зателефонувала. Це було зроблено для того, щоб дізнатися від жінки, з якого часу та в якій частині служить її чоловік, та внести ці дані в облікові записи. Тобто дитині був переданий записаний номер телефону. Але мати дитини виклала все це в Telegram», – розповіла речниця Рівненського ОТЦК.

Тобто документ дитині не вручали, а лише попросили передати мамі інформацію, щоб вона пізніше зв’язалася з центром.

«Ми спілкувалися з чоловіком. Він повідомив, що не має претензій. Хочу зазначити, що дитині повістку ніхто не вручав – ми записали лише номер телефону та попрохали зателефонувати. Якби він був записаний не на повістці, а на клаптику паперу, то нічого б подібного не було. Варто додати, що працівники ТЦК не могли знати, коли повернеться жінка додому, тому не чекали її під дверима», — заявила Камерістова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів