Поділитись:

Наталія Бунда розповіла, чому змінила Луцьк на Львів

Вівторок, 14 лютого 2017, 08:50
Наталія Бунда розповіла, чому змінила Луцьк на Львів

Екс-очільниця управління туризму і промоції Луцька, а тепер директор департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда розповіла, як отримала нову посаду.

На нову роботу Наталія Бунда потрапила за запрошенням заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, з якими знайома вже давно, – пише газета "Високий замок".

До складу департаменту розвитку Львівської міськради входять три управління: культури, туризму, інформаційних технологій. А також три комунальні підприємства: Центр розвитку туризму, Центр інформаційних технологій, Агенція підготовки подій.

"Маю у Львові чимало друзів, колег. У 2011 році Луцьк розвивав туризм, відтак багато речей ми запозичували саме з міста Лева. Переконували луцьких бізнесменів, що туризм – це важлива галузь, яку треба розвивати. До того часу у Луцьку навіть ніхто не говорив про це. Чимало лучан не розуміли, навіщо розвивати туристичну сферу у містечку, де живе 217 тисяч людей. Не рівняємося до Львова… У нас не така багата історико-культурна спадщина. Маємо лише чотири музеї, один театр, Луцький замок, костели, церкви..." – зазначила Бунда.

З її слів, Луцьк у сфері туризму "дивився на Львів, як на високу сходинку, до якої варто дістатися". Однак, зауважує, не хотіли бути схожими, адже кожне місто унікальне.

"Нині статистика відвідин Луцька позитивна. Торік у Луцьк завітало близько двохсот тисяч туристів (для порівняння, до Львова – 2,6 мільйона)", – зазначила вона.

У планах нової очільниці департаменту розвитку Львівської міської ради – реалізувати міжнародний туристично-культурний проект "Шляхами Гедиміновичів" (династія Гедиміновичів об'єднує литовських князів та польських королів, нащадків князя Гедиміна, за правління якого більша частина білоруських і українських земель увійшла до складу Великого князівства Литовського. – Авт.). Маршрут пролягатиме через Львів. Амбітна мета сертифікувати цей маршрут як культурний шлях Ради Європи.

Також Наталія Бунда додала, що орендує помешкання за межами центру і вже визначилася з улюбленими кав'ярнями.

Нагадаємо: Наталію Бунду пішла з посади начальника управління туризму та промоції міста Луцької міської ради 1 лютого. Виконувати обов'язки начальника управління туризму та промоції міста Луцької міської ради буде начальник відділу розвитку туризму управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська.

Надрукувати
мітки:
коментарів