Поділитись:

«Я був звичайним стрільцем», – Положинський розповів, як потрапив в бригаду Валерія Маркуса (відео)

Неділя, 18 червня 2023, 22:15
«Я був звичайним стрільцем», – Положинський розповів, як потрапив в бригаду Валерія Маркуса (відео)

Артист з Луцька Сашко Положинський розповів, як зустрів повномасштабне вторгнення та як він вступив до лав ЗСУ.

Про це йшлося в інтерв'ю на ютуб-каналі Розмова.

До великої війни Положинський жив у Луцьку. Каже, що місто для нього було «домашнім притулком». Попри робочі справи у столиці, співак більше часу проводив саме в Луцьку, тут записував переважно всі альбоми «Був'є».

«В Луцьку комфортно, бо там все рідне, все знайоме. Там батьки і друзі дитинства. Там рідні стіни, вулиці. Ритм життя там спокійніший», – ділиться Олександр Положинський.

Положинський розповів, що 1 лютого 2022 року прийшов у Луцький військкомат для того, щоби записатися в територіальну оборону. Однак, поки  проходив медкомісії та збирав усі документи, захворів на ковід. Після одужання, приблизно за два тижні, він повернувся до військкомату та підписав контракт з теробороною.

«На той момент я ще не знав, що процедура вступу до ТРО така складна. Те, що я підписав контракт з теробороною, ще не означає, що тероборона підпише контракт зі мною. 23 числа пізно ввечері мені написав  офіцер, який займається особовим складом, і повідомив, що зі мною контракт не підписали, тому що я писав заяву на вступ на ім’я військового комісара, а, поки я хворів, все змінилося, і треба вже писати заяву на командира батальйону. Тому мені сказали, що треба приїхати знову, переписати заяву вже на ім’я командира батальйону, ще заповнити якісь інші документи, і тільки тоді зможуть зі мною підписати контракт»», – розповідає Положинський.

Через відсутність бойового досвіду артиста в ТРО не взяли, то він поїхав до Києва. Там, разом з Арсеном Мірзояном приєднався до одного з підрозділів, де був рядовим стрільцем та прикривав один з об'єктів у Києві. Коли підрозділ отримав інше завдання, він перейшов на «волонтерку». Разом з Мірзояном почали возити автомобілі з Європи.

«Мені було дуже некомфортно в Європі. Мене мучило сумління. Я розумів, що ми робимо важливу справу – забезпечуємо транспортом наших військових, але сам факт перебування закордоном не подобався», – каже артист.

Згодом він повернувся до Луцька, де записав кілька пісень та збирав гроші на волонтерський штаб «Ангар». Положинський розповідає, що був період, коли він відчував себе непотрібним і не знав, за що взятись, аж поки не побачив в соцмережах відео, що Валерій Маркус набирає людей в новий батальйон (Маркус є командиром 47 окремого мотопіхотного батальйону, – ред.)

«Спочатку думав, що поїду на розвідку. Коли приїхав, то мені одразу видали форму, наступного дня склав присягу та отримав зброю і вже не було часу на роздуми. Я почувався дуже на своєму місці», – ділиться Положинський.

Детальніше – дивіться у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів