Поділитись:

Луцька «Оранта» з луганським оркестром виступила у Львові (фото)

Понеділок, 19 червня 2023, 08:45
Луцька «Оранта» з луганським оркестром виступила у Львові (фото)

Співці луцького кафедрального собору Святої Трійці спільно з симфонічним оркестром Луганської обласної філармонії представили «Реквієм» Луїджі Керубіні.

Світовий шедевр видатного італійського композитора виконували під орудою диригента Івана Остаповича. Так на одній сцені зустрілися Луцьк, Луганськ і Львів, – повідомили у Волинській єпархії Православної Церкви України.

За словами керівника «Оранти» заслуженого діяча мистецтв України Василя Мойсіюка, цей твір підготували ще три роки тому й виконали в рамках арт-променаду «Так звучить Луцьк». А цьогоріч одержано запрошення від керівництва органного залу на спільний виступ у Львові.

Луцька «Оранта» з луганським оркестром виступила у Львові (фото)Луцька «Оранта» з луганським оркестром виступила у Львові (фото) 

Довідково:
Реквієм – вокальний чи вокально-інструментальний твір скорботно-патетичного характеру. Твір, написаний Керубіні 1816 р., вважається в числі кращих у цьому жанрі. До речі його вчителем був Джузеппе Сарті, який навчав видатного українського композитора Артемія Веделя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів