Поділитись:

Франція розробляє план боротьби з «надмірним туризмом»

Середа, 21 червня 2023, 05:23
Франція розробляє план боротьби з «надмірним туризмом»

Зіткнувшись зі зростанням кількості відвідувачів історичних та природних пам’яток, Франція хоче зупинити натовпи туристів, які щороку прибувають до неї.

Про це повідомляє France24, пише Суспільне. 

Міністерка туризму Олівія Грегуар оприлюднила в неділю план регулювання потоків відвідувачів у найпопулярніших місцях в країні і виклала стратегію проти «надмірного туризму».

«Франція – це найбільший туристичний напрямок у світі. Він особливо потребує кращого управління напливами в пік сезону, які загрожують довкіллю, якості життя для місцевих жителів і враженням для відвідувачів», – сказала міністерка.

Це питання актуальне для головних напрямків у всьому світі, оскільки міжнародні подорожі різко зросли після пандемії коронавірусу.

На знаменитому пляжі Ла-Манш в Етреті, який став туристичним сплеском завдяки сюжету популярного детективного серіалу від Netflix «Люпин», відвідують до 10 000 туристів на день, у порівнянні з місцевими у 1 200 людей.

«Цей масовий приплив зрештою витоптує та розмиває скелі та ставить під загрозу пляжі», — сказала співголова асоціації жителів Etretat Tomorrow Шай Маллет.

Обмеження вже встановлюються. Влада обмежує денні візити на чудовий бретанський острів Брехат до 4700 осіб у пікові літні місяці.

Тепер уряд створить групу моніторингу, щоб визначити місця найбільшого ризику та розробити стратегії для заохочення відвідувань у міжсезоння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів