Поділитись:

У Володимирі-Волинському хочуть збільшити вартість проїзду у маршрутках

Вівторок, 14 лютого 2017, 14:37

У Володимирі-Волинському під час громадських слухань обговорили проекту рішення виконавчого комітету міської ради "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі".

Пропонувалось встановити тарифи перевезення пасажирів по місту в розмірі 3,50 грн для дорослих та 2,00 грн для дітей до 15 років – повідомляється на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Основною причиною підняття тарифів стало те, що зросли основні складові витрат, а саме: мінімальна заробітна плата, закладена у чинному тарифі, (затвердженому 19 червня 2015 року) становила 1 218 грн, а з 01 січня 2017 року – 3 200 грн; вартість скрапленого газу зросла з 13,62 грн за 1 м3 (у чинному тарифі) до 15,36 грн за 1 м3 у поданих розрахунках (станом на 13 лютого 2017 року вартість скрапленого газу ще зросла до 16,80 грн за 1м3); збільшились майже вдвічі витрати на сплату податків. Однак у зв'язку з тим, що тарифи формувались перевізниками ще у грудні минулого року, то у розрахунках подані планові показники. Тому з метою приведення розрахунків до фактичних витрат, понесених перевізниками, було запропоновано ще раз уточнити розрахунки та провести обстеження пасажиропотоків.

Приватні перевізники міста доводили, що сьогодні працюють собі у збиток та не можуть оновити автопарк.

За підсумками громадських слухань вирішили тимчасово затвердити тариф на перевезення пасажирів по місту в розмірі 3,00 грн для дорослих та 1,50 грн для дітей до 15 років. А протягом місяця структурним підрозділам виконкому вивчити пасажиропотоки та уточнити розрахунки тарифів, відповідно до фактично понесених витрат.

Надрукувати
мітки:
коментарів