Поділитись:

Волинський військкомат прикрився мобілізацією, щоб купити дорожчі рації?

Вівторок, 14 лютого 2017, 13:25

Поліція звинувачує посадовців Волинського обласного військового комісаріату у зловживанні службовим становищем в інтересах ТОВ "Доля і Ко. ЛТД" та ТОВ "Фенікс ІТ", що призвело при закупівлі рацій до переплати на суму 229 тис грн.

Про це стало відомо з ухвали Луцького міськрайонного суду Волинської області, куди слідчий звернувся в рамках кримінального провадження від 12.03.2016 року, – пишуть Наші гроші.

Восени 2015 року військкомат за переговорною процедурою уклав угоди з "Доля і Ко. ЛТД" і "Фенікс ІТ" щодо закупівлі радіо- та телепередавальної апаратури на загальну суму 1,96 млн грн. Після укладань угод фірмам відразу ж була перерахована вся обумовлена сума.

З судової ухвали відомо, що військкомат закупив 30 радіостанцій DM 4400 за ціною 23 499 грн / шт. Але поліція провела моніторинг ринкових пропозицій і встановила, що ціна радіостанції – 15 867 грн. Таким чином, загальна переплата за закупівлею DM 4400 становила 229 тис грн.

ОВК назвав причиною для проведення закупівлі за переговорною процедурою проведення мобілізації. Але поліція стверджує, що у ОВК не було ні права проводити цю процедуру, ні нагальних потреб. Крім того, сам комітет із конкурсних торгів був не уповноважений ухвалювати рішення про закупівлю. За даними слідства, два з п'яти членів комітету (зокрема і його голова) на момент погодження пропозицій "Доля і Ко.ЛТД" були відсутні на засіданні, відповідно не вистачало кворуму. Хоча в протоколах було вказана присутність всіх членів комітету.

Військова прокуратура намагалася в господарському суді Волинської області скасувати рішення конкурсного комітету щодо погодження пропозицій "Доля і Ко.ЛТД", але суд позов відхилив.

У суді поліція клопотала про доступ до матеріалів цієї судової справи і суд це клопотання задовольнив. Хоча і не дозволив вилучати матеріали з приміщення суду.

"Доля і Ко. ЛТД" зареєстроване на киян Андрія та Ларису Татарінцевих.

"Фенік ІТ" зареєстроване в Луцьку. Власниками фірми є Роман Олійник та Оксана Приймачук.

У вересні 2015 року керівником Волинського ОВК було призначено полковника Романа Кулика.

Надрукувати
мітки:
коментарів