Поділитись:

В центрі Харкова 14-річна школярка малювала прапори «ХНР» та співала російський гімн (відео)

Четвер, 22 червня 2023, 19:02
В центрі Харкова 14-річна школярка малювала прапори «ХНР» та співала російський гімн (відео)

В Харкові місцева мешканка ходить містом і малює прапори так званої «ХНР». Дівчина навіть не приховує того, що виступає за повномасштабне вторгнення та російську агресію проти мирного населення. 

Відповідні відео з’явилися в соцмережах, пише ТСН.

На одному з роликів вона в центрі Харкова знімає себе під російський гімн. На другому відео розповідає, що ходить містом та розклеює листівки «ХНР».

«Ось що ми зробили: заклеїли написи нациків та написали «За Харківську народну республіку». Мені здається, дуже красиво та непомітно. Помітно поки що робити не можна», – коментує дівчина своє відео.

Поліція після скандалу в соцмережах розшукала школярку. Дівчині 14 років, її мати пояснила, що її донька була «за мир». 

Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов

Болвінов повідомив, що школярці 14 років, у її помешканні уже провели обшук та вилучили докази. Через вік за вчинок дівчини відповідатиме її матір. 

«Через підлітковий вік дівчини відповідати за її проступок буде мати, яку буде притягнуто до відповідальності за не виконання обовʼязків щодо виховання дітей. Щодо молодої пропагандистки, то до неї будуть застосовані заходи виховного характеру згідно вимог Кримінального кодексу України», – наголосив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області. 

Він додав, що мати дівчинки під час розмови з поліцією не знала про антиукраїнську діяльність доньки. Вона стверджує, що школярка була лише «за мир». Про скандальне відео вона дізналась від класної керівниці доньки. 

Подругу скандальної школярки, яка теж знімалась у пропагандистських роликах, розшукали. Її батьків теж покарають. 

«Тримаємо на контролі кожен неадекватний виступ на підтримку держави-агресора. Такі дії – під пильною увагою всіх правоохоронних органів. Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує. Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок», – наголосив Сергій Болвінов. 

 Нагадаємо: СБУ затримала російського «крота» у лавах ЗСУ, який хотів «злити» рашистам напрямки українського контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів