Поділитись:

У Луцьку заборонили сусіднім громадам користуватися очисними спорудами

Автор: Максим Косюр |
Середа, 28 червня 2023, 12:20
У Луцьку заборонили сусіднім громадам користуватися очисними спорудами

У Луцьку встановили тимчасовий мораторій на доступ до потужностей комунального підприємства «Луцькводоканал» в частині централізованого водопостачання та водовідведення для об’єктів, що знаходяться поза межами Луцької громади.

Відповідне рішення ухвалили на сесії міськради у середу, 28 червня.

Таке рішення стосується об'єктів, на які не видано технічні умови на момент набрання чинності цього рішення.

«Протягом останніх років спостерігається зменшення технічної можливості для КП «Луцькводоканал» щодо забезпечення належного рівня надання послуг централізованого водопостачання суміжним громадам через значну віддаленість об’єктів споживачів (від станцій водозабору та майданчиків водопідготовки), недостатність потужностей існуючих майданчиків водопідготовки та необхідність заміни насосного обладнання на станціях 2-го підйому води», – йдеться у пояснювальній записці.

Ще 8 лютого 2023 року Луцька міська рада звернулася до голів суміжних територіальних громад щодо перспективи спільного використання потужностей КП «Луцькводоканал» для задоволення громад у централізованому водопостачанні або водовідведенні. Як зазначають у рішенні, конструктивної відповіді щодо зазначеної співпраці не отримали.

До комунального підприємства «Луцькводоканал» постійно звертаються з проханням видати технічні умови для приєднання будинків до їх мереж централізованого водопостачання і водовідведення, проте виробниці потужності підприємства обмежені, і воно не може обслуговувати таку велику кількість споживачів. Тому депутати й прийняли рішення встановити тимчасовий мораторій на видачу таких дозволів. 

Очільник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів. що вони зараз намагаються привести до ладу діяльність підприємства. Адже зараз є проблеми з користуванням потужностями комунального підприємства.

«Це йдеться про Підгайцівську ТГ та Боратинську ТГ. У них є власна мережа, яка не належить Луцькводоканалу, але чомусь замовники не звертаються до них, а йдуть до нас, не до своєї громади. Ми намагаємось віднести свою діяльність у чинне правове поле. Зараз вони можуть укласти з нами договір та перейти на оптовий тариф і хазяйнувати на своїх територіях», – розповів директор. 

Віктор ГуменюкВіктор Гуменюк
 

Спільне фінансування Луцькою міською радою та суміжними територіальними громадами частини капітальних вкладень у КП «Луцькводоканал» надасть можливість визначити перспективи спільного використання потужностей цього підприємства. Також це зможе гарантувати приєднання до мереж водопостачання й водовідведення та забезпечити якісними послугами нових споживачів.

Нагадаємо: у Луцьку продовжує поширюватись сморід через неякісну роботу очисних споруд. Працівники комунального підприємства «Луцькводоканал» нарікають на велику кількість стокових вод із сусідніх громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024