Поділитись:

У Луцьку облаштовують другий міський город (відео)

Середа, 28 червня 2023, 10:16
У Луцьку облаштовують другий міський город (відео)

У рамках проєкту «Сади Перемоги» на території Луцького молодіжного центру почали облаштовувати другий міський город. Для цього виділили земельну ділянку площею 16 квадратних метрів.

Про це розповіла начальниця відділу управління сім'ї, молоді та спорту міської ради Заріна Дацик, – повідомляє Суспільне.

З її слів, ідейними натхненниками цього проєкту стали громадські організації «Нуль відходів Луцьк» та «Інститут транскордонних ініціатив».

Заріна ДацикЗаріна Дацик
 

27 червня восьмеро волонтерів упорядковували місце для майбутніх грядок. Зі слів волонтера Романа Мамосюка, тут зачистили територію від гілок, покосили траву, а також вирівнюють ділянку, перекопуючи землю.

Волонтери працюють на ділянціВолонтери працюють на ділянці
 

На міському городі планують вирощувати зелень і трави. Його облаштовують за кошти спонсорів, розповіла голова громадської організації ««Нуль відходів Луцьк» Катерина Демидюк, і точної суми, витраченої на проєкт, поки назвати не може.

Катерина ДемидюкКатерина Демидюк
 

«Тут не буде доступ усіх містян, як в ЛНТУ минулого року, тут буде саме для молодіжного центру. Ми тут хочемо спробувати таку економічну складову розвивати, тобто вирощувати пряні трави і продавати їх в кафе на реалізації на чай», – каже громадська діячка.

Відкриття міського городу у Луцькому молодіжному центрі планують на початок липня. Як додала начальниця відділу міського управління сім'ї, молоді та спорту Заріна Дацик, цей проєкт, окрім Луцька, планують також реалізувати у громаді.

Нагадаємо: торік влітку у Луцьку вперше висадили справжній міський город. 15 грядок у дерев'яних боксах розмістили на території ЛНТУ. Сюди принесли ґрунт, облаштували компостери. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів