Поділитись:

"Укрнафту" оштрафують за несвоєчасну сплату податків

Вівторок, 26 січня 2016, 15:03

До ПАТ "Укрнафта" будуть застосовані штрафні санкції у розмірі мінімум 20% від суми заборгованості за несвоєчасну сплату податків.

Зі слів виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника, у вівторок, на нараді з питань податкового боргу "Укрнафти" представник ДФС зазначив, що окрім самого податкового боргу близько 10 мільярдів гривень, у день погашення боргу фіскальною службою будуть застосовані штрафні санкції мінімум 20% від суми заборгованості, - повідомляє Економічна правда.

"Тобто, несвоєчасна сплата податків посадовими особами "Укрнафти" за наявності отриманих від продажу на аукціонах нафти та зрідженого газу коштів, призведе до завдання збитків компанії у вигляді штрафних санкцій близько 2 мільярдів гривень, а паралельно й до збитків державному акціонеру на його частку", - заявив Пасішник.

Він також зазначив, що згідно з Податковим кодексом, у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Як повідомлялося, загальна сума боргу станом на 1 січня 2016 року становить понад 10,2 мільярда гривень . Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ та податку на прибуток. При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 мільярда гривень.

Довідка: ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Надрукувати
мітки:
коментарів